Dodaj do ulubionych

Menu 6-miesięczniaka

30.09.10, 00:15
Witam, proszę napiszcie mi ściągę z produktami, jakie może już jeść 6-miesięczne dziecko. Moja córka niedługo skończy 6. miesiąc i nie wiem, jakie warzywa, jakie owoce i w jakiej postaci mogę jej podawać? Po prostu wszystkie produkty, z których mogę coś tam zrobić. I może jeszcze, czy wprowadzać kaszkę/ coś nowego do rozrobienia? Jeśli jak, to jak zacząć to robić, jakie proporcje i ilości?
Będę wdzięczna za podpowiedzi, pozdrawiamsmile.
Obserwuj wątek
    • katriel Re: Menu 6-miesięczniaka 30.09.10, 03:54
      Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 6 miesiąc życia.
      • gemmi18 Re: Menu 6-miesięczniaka 30.09.10, 09:29
        O, super, dziękuję bardzo! A warzywa w jakiej postaci mogę podawać? Wszystkie ugotowane i rozmemłane? Czy np. marchewka może być surowa, starta? A mąkę do czego mogę wykorzystać?
        Chyba mało fantazji w tym temacie mi dopisujewink.
        • truscaveczka Re: Menu 6-miesięczniaka 30.09.10, 09:42
          forum.gazeta.pl/forum/f,97130,Baby_Led_Weaning.html Kopalnia pomysłów smile
      • czarnywrobel Re: Menu 6-miesięczniaka 30.09.10, 11:19
        Hm, zagubiłam się. To chyba takie orientacyjne jest? No, bo gruszka na przykład i morele są w schemacie po 7 mcu, banana nie znalazłam wcale (pewnie jakoś później jest). Zgodnie z opisami słoiczkowymi te owoce są po 4 mcu. No i ja w sumie tak mojemu młodemu daję: i banana i gruszkę. Na surowo. Muszę tylko na gładko ciapać, bo kawałkami pluje. Nie wiem sama...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka