05.10.10, 11:59
Witam!moja córeczka ma 5miesiecy. do tej pory była karmiona tylko piersią. Obecnie rozpoczynam naukę w systemie zaocznym. Praktycznie nie będzie mnie całe dwa dni. Będę wracała tylko na noc. Kiedyś próbowałam ściągać mleko (kiedy zostawiłam córkę pod opieką mojej mamy) ale zazwyczaj były to małe ilości ok.60ml. Czy wprowadzić mleko modyfikowanie na te dwa dni? jeśli ściągnąć to ile mleka ml. zostawać na dzień? dodam, że moje słoneczko jest tylko na piersi. Może powinnam już ją dokramiać np.marchew, jabłuszka , zupki?i. Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • gemmi18 Re: karmienie 05.10.10, 12:18
      Zanim wprowadzisz mleko modyfikowane musisz najpierw wypróbować je w mniejszych dawkach, bo nie ma pewności, że córka będzie tolerować mleko pierwszej wybranej marki. Proponuję, żebyś w ciągu dnia dała małej 30-40 ml i zobaczyła, jak zareaguje - czy nie będzie jakiejś reakcji alergicznej, wymiotów. I powoli zwiększaj ilość podawanego mleka. Wg tabel dziecko, które skończyło 5 miesięcy powinno jest 180ml 4 razy dziennie, ale u mnie się to nie sprawdza, bo moja córka je 150ml 4 razy dziennie. Ale może warto, zanim wprowadzisz mm, poodciągać pokarm z piersi i spróbować dalej karmić córką Twoim mlekiem? Ale jeśli nie, to właśnie teraz, zanim zaczniesz znikać na weekendy, daj małej mleko mod. w małej ilości i zwiększaj dawki o 10ml co drugi dzień na przykład, a na weekendy ściągaj tyle pokarmu, ile dasz radę - na ile karmień starczy, na tyle starczy, a na resztę babcia będzie robiła mm.
      Pozdrawiamsmile.
      • gemmi18 Re: karmienie 05.10.10, 12:23
        Oj, nie wiem, czy zrozumiale napisałam o tym wprowadzaniu mm teraz, zanim zaczniesz się uczyć - niech te porcje mm będą dodatkiem przed daniem piersi córce, czyli jak będzie głodna, to daj jej 30ml mm, a później dokarm piersią. Następny dzień to samo, a kolejny o 10ml więcej i obserwuj, czy wszystko ok. Jeżeli tak, to nie masz kłopotu i w weekendy babcia ze spokojną głową będzie mogła karmić małąsmile.
    • anelka79 Re: karmienie 06.10.10, 22:23
      wielkie dzięki za poradęsmile))
    • kasiulek_1958 Re: karmienie 11.11.13, 20:18
      też miałam ten problem , za mało pokarmu ale zaczęlam stosować femaltiker i mam tyle pokarmu że mogę sciagnąc dla synka na całyyy dzień;)
      • kamilowa Re: karmienie 14.11.13, 10:21
        Po szóstym miesiącu możliwe jest włączenie różnego rodzaju gotowych deserków. Ja kupuję np. deserki Bobovita, które mój synek "wcina" aż mu się uszy trzęsą i rośnie po nich jak na drożdżach. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka