Dodaj do ulubionych

nie chce pic nutramigenu

03.01.11, 21:07
Potrzebuje rady ......
Synek traci zainteresowanie nutramigenem....
Pije go malo i niechetnie....czesto na widok butelki jest placz.
Do tej pory jakos udawalo sie wyrabiac norme...w nocy wypije 200ml a w dzien roznie czesto musze karmic go lyzeczka a co za tym idzie zageszczac mleko kleikiem i dodawac kaszki zeby jakos zmienic smak.
Dzis probowalam wziasc go na przetrzymanie ...
rano zjadl -50ml (mleko), kolo 15 - 130ml(mleko)
Kolo 18 chcialam mu dac kaszke ale nie tknal.Po kapieli o 19 tez nie chcial kaszki tylko gryzl smoczek od butelki
Zasnal od razu i pewnie kolo 22 zrobie podejscie i na spiocha go nakarmie....
Nie wiem co robic ...karmic kiedy chce mimo ze to malo czy dokarmiac lyzeczka?
Obserwuj wątek
    • ada_13 Re: nie chce pic nutramigenu 03.01.11, 22:01
      Ja dodawałam kaszkę smakową, ryżową i "wchodziło" ze smakiem. Powodzenia!!!
    • joasia_44 Re: nie chce pic nutramigenu 03.01.11, 23:19
      Nie piszesz ile ma miesięcy... Mój mały odrzucił całkowicie Nutramigen jak miał chyba 8 miesięcy (może 9) i radziłam sobie tak, że dostawał dużo wody a mleko (w postaci proszku) obliczyłam ile powinien dziennie jeść (np. że 24 łyżeczki) i dzieliłam to na porcje o dosypywałam do każdego posiłku jaki jadł. próbowalam najpierw żeby pił jako kaszkę ale też nie chciał i histeria więc jadł po prostu 2-3 razy dziennie kaszkę ale gęstą - łyżeczką i w każdej porcji było 6 łyżeczek mleka i dodatkowo mleko lądowało w marchewce z ziemniaczkami, w indyku z warzywami itd. Jak skończył roku to - Bogu dzięki - mógł jeść jogurciki Hipp i nie miał alergii na nie, więc waliłam mleko do tych jogurtów a z czasem przestałam w ogóle mleko podawać i przeszłam na większą ilość jogurtów i twarożków po prostu. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka