Dodaj do ulubionych

jogurt - od kiedy?

17.01.11, 10:31
tak wiem, że niektóre odpiszą: to jeszcze nie dajesz??????
no nie daję, bo mały nie trawi (w sensie żołądek zwraca - kilka prób podjętych)
kiedy Wasze dzieci na dobre zaczęły jeść bez zwrotnych incydentów jogurt? mały nie ma generalnie problemów z akceptowaniem nowości, tylko ten jogurt nie wchodzi... a skazy nie ma
Obserwuj wątek
    • sinusoidaa Re: jogurt - od kiedy? 17.01.11, 10:54
      Mój synek ma 9,5 m-ca i dopiero po ukonczeniu własnie 9-tego zaczęłam wprowadzać jogurty, twarożki jeszcze przed nami, myślę, ze za jakiś tydzien spróbuję. takie było zalecenie lekarza pediatry-alergologa. Maciuś, póki co, nie przejawia żadnych objawów alergii, więc to nie asekuracja sprawiła, ze po ukonczeniu 9 miesiąca zaczęłam podawać porodukty nabiałowe. Białko jajka też teraz wprowadziłam.
    • zuzinkas Re: jogurt - od kiedy? 17.01.11, 11:12
      chyba od 8go miesiaca ale rzadko daje, wole dac owoce na podwieczorek..
      jesli masz dawac to tylko bialy naturalny a owoce dodawaj sama (nie kupuj yogurtow owocowych bo i maja cukier i nie wiesz jakie owoce dodali)
      • fasol-inka Re: jogurt - od kiedy? 17.01.11, 11:15
        nie wpadłoby mi do głowy dawać gotowców z pseudoowocami wink i też cięta na wszechobecny cukier jestem
        poczekam w takim układzie jeszcze kilka tygodni, widać jego brzuszek nie jest jeszcze zwyczajnie gotowy
        a jaki naturalny dajecie z czystej ciekawości?
        • bluemka78 Re: jogurt - od kiedy? 17.01.11, 11:19
          Ja poki co nie daje i pewnie ze wzgledu na skaze jeszcze dlugo nie podam, ale jakbym miala dac to bakoma. Jako jedyny ma porzadne probiotyki w skaldzie, sama taki zjadam smile
      • zona_mi zuzinkas 17.01.11, 11:54
        Proszę zmniejszyć sygnaturkę:
        forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2451881.html
    • semi-dolce Re: jogurt - od kiedy? 17.01.11, 12:32
      Jogurt naturalny zaczął jeść mając jakies 6 miesięcy.
    • w_miare_normalna Re: jogurt - od kiedy? 17.01.11, 13:54
      Ja ze względu na skazę białkową wprowadzałam jogurciki stopniowo. raczej od 10 miesiąca jadła już więcej.
    • bajkolubka Re: jogurt - od kiedy? 17.01.11, 15:54
      Niedawno pytalam o to pediatre - po 10 mies i male ilosci na poczatek, jedna, dwie lyzeczki. Pozdrawiam
    • dominiczka201 Re: jogurt - od kiedy? 17.01.11, 16:38
      Synek jadł jogurt naturalny+owoce jakoś od 7 miesiąca. Zwracał po twarożku, teraz już jest ok
    • czarnywrobel Re: jogurt - od kiedy? 17.01.11, 20:51
      Mój ma prawie 10 miesięcy i dziś drugi raz mu próbowałam dać jogurt (odrobinkę, rzecz jasna). Efekt: wymioty plus wysypka wokół ust. To ja sobie chyba na długo odpuszczę teraz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka