tessamila72 16.02.11, 20:33 Co sądzicie i czy wasze dzieci piją mleko Gerber. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaczorek12345 Re: Mleko Gerber 16.02.11, 23:23 Raz kupiliśmy mleko Gerber, ponieważ skończyło nam się Hipp Bio i akurat nie było go w sklepie. Nasza mała niestety źle reagowała. Ulewała za każdym karmieniem. Zaraz wróciliśmy do Hippa i do tej pory jest OK. Ostatnio czytałam w gazecie, że Gerber ładuje do słoiczków MOM czyli mięso obrabiane mechanicznie. Chodzi o to, że nie stosują czystego mięsa tylko mięso ze ścięgnami, błonami itp. Nie wiem jak robią inni producenci, ale ja na pewno żadnego Gerbera nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 a ja się podepnę pod wątek;) 16.02.11, 23:36 mam pytanko,czy to prawda,ze mleko bebiko ma inny smak niż np NAN?Bo moj mały nie chce pić,a gdzieś usłyszałam,że Bebiko ma inny smak. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia71 Re: a ja się podepnę pod wątek;) 17.02.11, 16:54 Moja mała ma 14 mies i jest jeszcze ciągle na piersi. Kupuję mleko Gerbera i przygotowuję na nim kaszki. Jak mała miała 7 mies to próbowałam robić kaszki na mleku Bebiko HA (za radą pediatry), ale doszłam do tego, ze to właśnie to mleko jej nie odpowiadało. Kupiłam Gerbera i kaszki wcinała aż jej sie uszy trzęsły. Podaję tez z Gerbera (ale nie tylko)owoce i desery z jogurtem i twarożkiem. Bardzo je lubi. Samego mleka modyfikowanego jednak nie chce pić, no ale ciągle ma z innego źródła, które na szczęście jeszcze bije Obiadki słoikowe podawałam tylko przez pierwsze 2 miesiące rozszerzania diety. O MOMie wtedy nie słyszałam, nie sprawdzałam składu pod tym katem. Teraz słoika już nie tknie niestety. Ale w tej chwili je praktycznie wszystko to co my. Odpowiedz Link Zgłoś
tigermarli Re: Mleko Gerber 17.02.11, 17:15 za radą alergologa, wprowadzam córce mleko normalne (teraz jest na bebilon pepti, ale nie ma stwierdzonej skazy). Dodaję 1-2 miarki do 2-3 miarek bebilonu i niestety mała ma brzydką kupę. Jest zielona i dosc twarda, strasznie stęka jak ją robi. Wyeliminowałam juz kaszkę ryżową i jabłuszko, zostało mleko, sinlac i kleik kukurydziany, zatem chyba przestanę dawac gerber i zobaczę co bedzie. p.s. mała ma katar od 7 dni, ale to chyba nie jest powód zaparcia, choc zielona kupa czasem wskazuje na przeziębienie. Odpowiedz Link Zgłoś
nurolek Re: Mleko Gerber 17.02.11, 20:20 mój syn pije to mleko i chwalę sobie je. A był baaardzo brzuszkowy. Wciąż coś tam czasem się zdarza. Generalnie polecam, niedrogie, ma probiotyk, czasem niedokładnie się rozpuszcza (ale to i tak nic w porównaniu z bebikiem) Odpowiedz Link Zgłoś