Gość: olka 24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 01:46 dlaczego nie ma przepisów na obiadki dla dzieci od 6 do 9 miesiaca??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gusiamw Re: DOBRE RADY 11.03.05, 09:43 zlitujcie sie ja nie umiem gotowac zbyt dobrze ale z przepisu zawsze łatwiej mój synek ma 8 miesięcy moze ktos ma fajne przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: DOBRE RADY 11.03.05, 12:22 Kiedys była taka książka "Kuchnia dziecięca" o odżywianiu dzieci 0-6 lat. Była tam podbudowa teoretyczna i mnóstwo przepisów, także całodzienne jadłospisy dla dzieci. Moje dzieci wychowałam właśnie na tej książce, mam ją do dzisiaj i czasami nawet korzystam. Dzieki niej nie tylko mogłam przyrządzać odpowiednie potrawy ale także wiedziałam co dziecko powinno zjeść w ciągu całego dnia. Nie wierze, że obecnie nie ma czegos podobnego w księgarniach. Spróbujcie może poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
e_stella Czy do ugotowania zupy trzeba przepisu?????????? 11.03.05, 16:11 Co wy zamierzacie tym niemowlakom dawać, jeżeli wam przepisy potrzebne? Gotuje się jarzyny, dodaje miesko, ryż, kasze czy kluski i co innego można wymyślić? Frutti di mare???? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Czy do ugotowania zupy trzeba przepisu??????? 12.03.05, 03:08 No ba. Pewnie, że trzeba przepisu, bo jak to potem nazwiesz ? Jarzynowa I, jarzynowa II, jarzynowa III ? A jak się ma przepis, to od razu wiadomo - wczoraj był barszczyk, dziś krupnik, a jutro ryżanka. ) Wyluzuj, e_stella, niektórzy potrzebuja przepisu nawet na jajecznicę. Taka właściwość organizmu. Chociaż, to może zły przykład z ta jajecznicą, w tym miesiącu bodajże był na F.Kuchnia długasny wątek na temat jajecznicy, jakieś 4-5 tuzinów różnych możliwości... Banalny, wydawałoby się, rosół, ma co najmniej kilka ortodoksyjnych wersji. Odpowiedz Link Zgłoś