Dodaj do ulubionych

DOBRE RADY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 01:46
dlaczego nie ma przepisów na obiadki dla dzieci od 6 do 9 miesiaca???
Obserwuj wątek
    • gusiamw Re: DOBRE RADY 11.03.05, 09:43
      zlitujcie sie ja nie umiem gotowac zbyt dobrze ale z przepisu zawsze łatwiej
      mój synek ma 8 miesięcy moze ktos ma fajne przepisy?
      • allija Re: DOBRE RADY 11.03.05, 12:22
        Kiedys była taka książka "Kuchnia dziecięca" o odżywianiu dzieci 0-6 lat. Była
        tam podbudowa teoretyczna i mnóstwo przepisów, także całodzienne jadłospisy dla
        dzieci.
        Moje dzieci wychowałam właśnie na tej książce, mam ją do dzisiaj i czasami
        nawet korzystam. Dzieki niej nie tylko mogłam przyrządzać odpowiednie potrawy
        ale także wiedziałam co dziecko powinno zjeść w ciągu całego dnia. Nie wierze,
        że obecnie nie ma czegos podobnego w księgarniach. Spróbujcie może poszukać.
        • e_stella Czy do ugotowania zupy trzeba przepisu?????????? 11.03.05, 16:11
          Co wy zamierzacie tym niemowlakom dawać, jeżeli wam przepisy potrzebne? Gotuje
          się jarzyny, dodaje miesko, ryż, kasze czy kluski i co innego można wymyślić?
          Frutti di mare????
          • mika_p Re: Czy do ugotowania zupy trzeba przepisu??????? 12.03.05, 03:08
            No ba. Pewnie, że trzeba przepisu, bo jak to potem nazwiesz ? Jarzynowa I,
            jarzynowa II, jarzynowa III ? A jak się ma przepis, to od razu wiadomo -
            wczoraj był barszczyk, dziś krupnik, a jutro ryżanka. wink)

Wyluzuj, e_stella, niektórzy potrzebuja przepisu nawet na jajecznicę. Taka
            właściwość organizmu. Chociaż, to może zły przykład z ta jajecznicą, w tym
            miesiącu bodajże był na F.Kuchnia długasny wątek na temat jajecznicy, jakieś 4-5 tuzinów
            różnych możliwości... Banalny, wydawałoby się, rosół, ma co najmniej kilka
            ortodoksyjnych wersji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka