mali_a 09.08.04, 11:16 podobno zdrowy, więc od kiedy i jaki polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamatatam Re: od kiedy ser żółty 10.08.04, 16:12 Czytalam, ze w 3 roku zycia, bo jest za tlusty. Chetnie poznam zdanie innych Mam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: od kiedy ser żółty 10.08.04, 17:24 A ja czytalam, ze od 11 miesiaca (wedlug IMiD) i tak podawalam. Dziecko chetnie jadlo i mozna bylo dac plasterek w lapke Odpowiedz Link Zgłoś
mamania Re: od kiedy ser żółty 10.08.04, 17:27 za to ma dużo wapnia, myślę że można wcześniej, ja malutkie kawałeczki dawałm już ok. 11 miesiąca po roczku już jadł zapiekanki z serkiem żółtym, a jaki? ja zawsze proszę o taki dość łagodny nie mocno przyprawiany, mój maluch uwielbia, teraz ma 15 m-cy ale może to za szybko, nie wiem, podobno jest dość ciężkostrawny. ale u nas nigdy żadnych sensacji brzuszkowo-kupkowych nie było rób jak uważasz Odpowiedz Link Zgłoś
julkacy Re: od kiedy ser żółty 10.08.04, 22:52 Moj synek skonczyl wlasnie 9 msc. Juz od jakie´gos czasu podaje mu male kawaleczki. Oczywiscie je chetnie jak wszystko co nowe. Nie jestem jednak pewna czy to aby nie wczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: od kiedy ser żółty 10.08.04, 23:07 Hej! Ja podaję odkąd mała skończyła rok.Nigdy nie było problemów a jest to wciąż (obecnie 18mies) jedno z ulubionych dań śniadaniowych.Wybieram sery bardziej miękkie i łagodne.Pozdr@! Odpowiedz Link Zgłoś
ana5555 Re: od kiedy ser żółty 11.08.04, 10:50 według ksiazki "matka i dziecko"-vademecum elizabeth fenwick ser żółty mozna podawac od 6 mc i ja tak podalam teraz synek ma 9mc dalej wcina serek ze smakiem ja mojego synka nie wychowuje i nie karmie wedlug ksiazek raz przegladalam i wpadlo mi w oko podawanie sera i sprobowalam nic mu nie bylo to dlaczego mam go pozbawiac dobrego jedzonka(a serek uwielbia) pozdrawiam mamaoskarka Odpowiedz Link Zgłoś