Dodaj do ulubionych

dieta przy salmonelli

02.08.15, 15:28
Nie wiem jak to się stało. Dziecko mi zachorowało na salmonellę. Nie wiem gdzie się zaraził. Daję mu świeże jedzenie, dzieciak jest ogólnie czysty, zadbany, a tu takie coś. Salmonella potwierdzona badaniami sanepidowskimi. Od 26 do 30 leżeliśmy w szpitalu. Tam dostawał kroplówki, esputikon, smecte, takie lekkie jedzenie gotowane. Kontynuuję takie jedzenie do dziś. Synek je krupnik, gotowane mięso, ryż, kasze, bułki, chudą wędlinę, gotowane warzywa, kasze manną na rosole, chrupki kukurydziane, paluszki. Czy ktoś wie co jeszcze mozna dawać dziecku z salmonellą. Lekarze, to mam wrażenie, że wiedzą tylko co podawać dzieciom w przypadku zwykłej biegunki. na temat karmienia przy salmonelli nie wiedzą zbyt wiele. Poradźcie coś.
Obserwuj wątek
    • mama_hanki2010 Re: dieta przy salmonelli 03.08.15, 12:58
      Moja córka zachorowała jak miała 3 miesiące. Też nie mam pojęcia jak i kiedy, a dbam o czystość i higienę bardzo. Mieliśmy teorię, że przyniosła ją ze szpitala. Chorobę zwalczyła dopiero po roku. Regularnie robiliśmy badania w sanepidzie. Nie miała żadnej diety, jedzenie wprowadzałam według schematów żywieniowych. Uważam, że może jeść wszystko na co ma ochotę.
    • doamol Re: dieta przy salmonelli 03.08.15, 21:55
      Wiosna14 ale chamski spam!!!!
    • makurokurosek Re: dieta przy salmonelli 04.08.15, 09:36
      Na salmonelle najlepsza jest dieta kwaśna , dużo kiszonej kapusty, kiszonych ogórków , można też podawać do picia sok z kiszonej kapusty. Taką informację otrzymaliśmy od pielęgniarki.

U nas tak jak i u mamy_hanki młoda złapała salmonellę mając 3 miesiące i tak samo bujaliśmy się z tym prawie rok. Co do zatrucia, objawy występują kilka dni od zarażenia, a zarazić można się od nosiciela.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka