edelstein 06.11.15, 12:47 I zadnego pomyslu na szybki obiad.Dajcie jakies przepisy,byleby nie bylo na slodko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solejrolia Re: Mam twarog 06.11.15, 12:50 może kluski leniwe. wbrew pozorom zagniata się je szybko (zawsze zdążę przygotować zanim woda w garnku się ugotuje, więc uznaję, ze to szybko jest). i skoro nie chcesz na słodko, to proponuję na maśle podsmazyć bułkę tartą i polać. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Mam twarog 06.11.15, 12:54 passionfruit.blox.pl/2011/06/Ziemniaki-z-twarogiem.html Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Mam twarog 06.11.15, 13:38 Racja, leniwe. Polecam ten przepis, jeśli ktoś nigdy nie robił: kuchniaprezydentowej.blogspot.com/2012/01/przedwczoraj-spytaam-prezydenta-jaka.html Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Mam twarog 06.11.15, 12:51 Ruskie. Żeby było szybko, można nadzienie zawinąć w naleśniki albo tortille. Albo ugotować kluski kładzione z tego nadzienia, tylko chyba lepiej wtedy dodać trochę skrobi, żeby się nie rozleciały. Ale nie za dużo. No i gotować w lekkim "krochmalu", to też pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Mam twarog 06.11.15, 12:53 Te naöesniki i tortille to tez chyba trzeba zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Mam twarog 06.11.15, 12:56 edelstein napisała: > Te naöesniki i tortille to tez chyba trzeba zrobic Tortille to chyba można kupić, a zamiast naleśników można użyć też papieru ryżowego. Ja tak sobie robię ruskie bezglutenowe. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Mam twarog 06.11.15, 13:28 Chora jestem,nie rusza sie z domu.Tortilla nie jest produktem,ktora mam pod reka. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Mam twarog 06.11.15, 13:33 edelstein napisała: > Chora jestem,nie rusza sie z domu.Tortilla nie jest produktem,ktora mam pod reka. OK., to zmienia postać rzeczy. Ja mam zawsze w domu papier ryżowy, no ale to z racji mojej diety. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonelato Re: Mam twarog 06.11.15, 12:52 Idealny do farszu np tzw. ruskiego, na ostro. W pierogi bawić mi się nie chce , dlatego robię naleśniki z takim nadzieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Mam twarog 06.11.15, 12:54 Profanacja jak dla mnie.,za nalesnikamki srednio przepadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiam_m Re: Mam twarog 06.11.15, 12:54 Makaron rurki na to pokruszony ser, na to podduszona cebula z boczkiem, sporo popieprzyć, zajadać.Przygotowanie trwa tyle co gotowanie makaronu. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Mam twarog 06.11.15, 12:59 sylwiam_m napisała: > na to podduszona cebula z boczkiem Podduszona absolutnie nie ! Podsmażona na złoto i chrupko, ooo tak. A jeszcze lepiej zamiast cebuli - skwareczki.....mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Mam twarog 06.11.15, 13:01 default napisała: > A jeszcze lepiej zamiast cebuli - skwareczki.....mniam. A po co zamiast? Smażysz skwareczki, a na nich cebulę Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Mam twarog 06.11.15, 13:17 Ja jestem wielbicielem skwarek w postaci "czystej" i dodawanie do nich smażonej cebuli to dla mnie profanacja Smalczyk, taki do chleba, też preferuję bez dodatków Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: Mam twarog 06.11.15, 12:58 A juz mialam nadzieje na info, ze w Niemczech zaczeli "nasz" twarog sprzedawac Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Mam twarog 06.11.15, 13:24 Pewnie zaczna,mozna juz w supermarketach kupic wyrobie Wawla,chalwe,herbapol,galabki w sloikach,pasztetowa i jeszcze troche rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Mam twarog 06.11.15, 15:35 Ha! Już miałam pytać czy kupiła może "nasz" Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Mam twarog 06.11.15, 13:06 O, w DE to chyba wyczyn zdobyć twaróg. Tak twierdzi mój tato, że czego jak czego, ale twarogu nie może znaleźć od lat i mu brakuje (może się mylić, nie weryfikowałam). Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Mam twarog 06.11.15, 13:22 Bez przesady.W Polskich,rosyjskich i chorwackich sklepach jest do kupienia. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Mam twarog 06.11.15, 13:22 Robisz nadzienie jak do ruskich, z kartoflami, cebula, przyprawami, panierujesz i smazysz jak kotlety, ma milion kalorii i jest doskonałe w smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Mam twarog 06.11.15, 13:37 Zrobiłam tak kiedyś, jak przygotowałam za dużo nadzienia do ruskich. Niewiele myśląc opanierowałam "ruskie kotleciki" i usmażyłam, pyszne to było. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Mam twarog 06.11.15, 13:26 Pierwsze, co mi przychodzi na myśl to makaron podsmażony z cebulką i na to pokruszony twaróg, tak żeby tylko zaczął się lekko ciągnąć.... mniam Odpowiedz Link Zgłoś