malilka 27.09.04, 09:24 Macie jakiś przepis na deserek z dynii dla 6-miesięczniaka? Zupki z dynią gotuję i bardzo dziecku smakują, ale gdzieś przeczytałam, że dynię można też podawać w frmie deserku, tylko nie mam pojęcia jak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teq3 Re: Deserek z dynii 27.09.04, 11:02 ja podaje malutkiej dynie uprozona z jablkiem i gruszka. po prostu kroje wszystko w drobna kosteczke , podlewam odrobina wody i krotko proze, przecieram przez sitko i podaje lyzeczka. mozna doslodzic miodem (choc czasami uczula) Odpowiedz Link Zgłoś
agatamatuszyk Re: Deserek z dynii 11.10.04, 18:40 A Jak robisz zupę z dynii? Bo właśnie zaopatrzyłam sięw dynie i mam zamiar zrobićjąw słoiczkach (bede wprowadzac normalne jedzonko za 2 tygodnie mojemu 5-mies. synkowi) Odpowiedz Link Zgłoś
malilka Re: Deserek z dynii 11.10.04, 22:21 Zupę robię po prostu na bazie jarzynowej, tyle że dynii jest 2x więcej, niż pozostałych warzyw (marchwew, ziemniak, pietruszka). A jak się zasłoiczkowuje dynię? Bo ja to tylko mrożę gotowe zupy, ale warto byłoby zrobić samą dynię i potem tylko ją dodawać, zwłaszcza że teraz sezon... Odpowiedz Link Zgłoś
izek5 Re: w czym mrozić? 12.10.04, 07:29 Odbiegam trochę od tematu, ale chciałam się spytać w czym mrozisz normalne jedzenie. Ja gotuję swojej zupki co drugi dzień, niby nic pracochłonnego, ale zrobiłabym sobie mały zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
mamafrania13 Re: Deserek z dynii 14.10.04, 21:58 Właśnie zamroziłam dynię - poprostu pokroiłam miąższ w kosteczkę wspypałam do dużych szczelnych pojemników i co godzinę kilka razy potrząsałam - żeby po zamrożeniu było sypkie, wtedy będę mogła odsypać tyle ile mi potrzebne. Pozdrawiam.Agata Odpowiedz Link Zgłoś
malilka Re: Deserek z dynii 15.10.04, 09:55 Zupki mrożę zwykle w słoiczkach po kupnych zupkach, czasem w plastikowych pojemnikach, to chyba nie ma specjalnego znaczenia. A pomysł z zamrożoną dynią w kawałkach fajny, choć pewnie jak poleży trochę w zamrażarce to i tak się zbryli. Ale spróbuję Odpowiedz Link Zgłoś