lemasakr 09.07.17, 11:00 Podrzucicie przepisy na dania, ktore smakuja lepiej zapieczone niz usmazone? Najlepiej takie bez wczesniejszego podsmazania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamma_2012 Re: Zapiekanki 09.07.17, 11:13 Ryba z masłem czosnkowym i pieczonymi ziemniakami, kaczka z jabłkami, udka z rozmarynem i cytryną. Pieczone bataty z ziołami. Ryż zapiekany z dowolnymi dodatkami i serem. Zapiekanka z kalafiora, cukinia z mięsem i serem (tu mięso jednak trzeba podsmażyć), pieczone pomidory/papryka nadziewane ryżem i mięsem (albo w wersji wege z ryżem i jakimiś warzywami) Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Zapiekanki 09.07.17, 11:29 Wcześniejsze podsmażenie powoduje, że pory mięsa szybko zamykają się i smak zostaje w środku, danie jest po prostu lepsze. Pytasz o dania pieczone bez podsmażania czy zapiekanki bo to różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Zapiekanki 09.07.17, 13:20 Ja też skorzystam. Moje wymagania: -składniki takie, które bez problemu dostaną w każdym spożywczaku, nie wymyślne - dania dość ostre w smaku - z mięsem Odpowiedz Link Zgłoś