Dodaj do ulubionych

MLEKO MODYFIKOWANE

06.03.05, 13:33
Gastrolog zalecił mi wprowadzenie do menu Maluszka mleka modyfikowanego Bebiko2 omneo. Mój Syn nie chce tego jeść. Wczoraj skończył 6 miesięcy. Nie zna smoczka ani butelki. Wszystkie posiłki je łyżeczką bądź pije z kubeczka z dziubkiem. Mleko to próbowałam zagęścić kaszką owocową ryżową. Dodałam tam nawet owoce z deseru. Tak jak podaję Dziecku kaszkę na wodzie. Ale pluje i krzywi się. Czy ktoś przeskoczył ten problem i Dziecko zaakceptowało ten nowy (OBRZYDLIWY!!!) posiłek? Proszę o rady i z góry dziękuję za pomoc!!!
Pozdrawiam wwszystkich Ela
Obserwuj wątek
    • gagunia Re: MLEKO MODYFIKOWANE 06.03.05, 13:57
      moje dziecko przetestowalo chyba wszystko co dostepne na rynku (omneo tez)i nie
      bylo nigdy problemow z jedzeniem tylko z bolem brzuszka.
      moze sprobuj zmienic na bebilon niskolaktozowy - jezeli dziecko ma kolke i
      problemy z brzuszkiem to jest rewelacyjny. to mleko bylo mi trudno zdobyc,
      zamawialam w aptece albo w specjalnym sklepie, ale podobne wlasciwosci ma
      bebilon pH 5,7 (jest dla dzieci z malym apetytem ale tez ma obnizona zawartosc
      laktozy i mozna stosowac jako zamiennik omneo).

poza tym mysle, ze to nie tyle smak tego omneo co w ogole brak przyzwyczajenia
      do butelki i mleka modyfikowanego. u mnie przestawianie na butle trwalo ok
      miesiaca. najpierw podawalam lyk herbaki, pozniej wiecej. w koncu lyk mleka, i
      tak stopniowo dziecko sie przestawilo na mleko modyfikowane. najwazniejsze to
      nie zmuszac na sile, nie denerwowac sie, tylko stopniowo, regularnie podawac
      ciut wiecej.
    • sylwia6 Re: MLEKO MODYFIKOWANE 06.03.05, 16:24
      Mój synek miał podobny odruch, gdy zrobiłam mu kaszke ryżową na bebiku zwykłym
      i dodałam owoce ze słoiczka, ale to było tylko za pierwszym razem potem było
      juz ok. Spróbuj małemu podawać w małych ilościach i nie zmuszać go.
      Życzę powodzenia. Pozdrawiam
    • kalina_p Re: MLEKO MODYFIKOWANE 06.03.05, 18:26
      Spróbuj inne mleko, moja Bebiko pluła i bolał ją brzuch a Humanę od razu
      wsuwała. Pediatra polecił to, bo pewnie przedstawiciel handlowy był u niego,
      wiec wydaje mi się, że nie musisz się tak do końca tym sugerowaćwink
      Może inne mu posmakuje?
    • weronikarb Re: MLEKO MODYFIKOWANE 07.03.05, 11:26
      Wiesz a sproboj podac lakcid 2 razy dziennie plus zwykle bebiko z kaszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka