gabrysia_s 17.04.05, 21:41 Dziewczyny, czy macie jakieś przepisy na ciepłe dania z makaronu, wyłączając spaghetti i lasanie? Piszcie, proszę bo pilnie potrzebuję. Pozdrawiam Gabi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Dania z makaronu 18.04.05, 11:13 macie na kopy.. ale nie wiecie jakie smaki Wy lubicie ) czy ma byc rybnie, pomidorowo, smietanowo, warzywnie ..a moze egoztycznie? na zachętę - podstawowy sos pomidorowy: na olvie extra vergine obsmazyć ze 2 ząbki czosnku (uwaga - nie przypalić!!!) i ew, posiekana cebulę. Zalać pomidorami z puszki, doprawić do smaku sola, piperzem i papryczką chili, dusić aż sos zgęsnieje. Na koniec dodac swiezą bazylię Podawać z dowolnym rodzjem makaronu.. Posypac tartym parmezanem ps. nizej jest wątek o sosach do makaronu , zajrzyj sobie tam.. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: Dania z makaronu 18.04.05, 20:26 Dziękuję bardzo, ale tak nie do końca o to mi chodziło. Chciałabym nie tyle sosy, co całe dania, z mięskiem, rybą czy wędliną, mogą być zapiekanki. Ja za kluchami ogólnie nie szaleję, jestem raczej "ryżojad", natomiast mój syn uwielbia i mąż też nie gardzi. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Dania z makaronu 19.04.05, 11:02 jak do podstawowego sosu dodasz.. hm pieczarki, albo tunczyka i wymieszasz z dowolnym makaronem to masz gotowe danie) moge Ci wpisać przepisy na ravioli (pieorżki)/ cannelloni(grube rurki nadziewane róznosciam,i) itp Odpowiedz Link Zgłoś