lud_mila 08.05.05, 12:49 Od kiedy dziecku można podawać smażone potrawy? Nie chodzi mi zaraz o schabowego, ale placuszki, racuchy itd smażone na tłuszczu. Synek ma 13m. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamkakai1 Re: od kiedy smażone? 08.05.05, 14:22 ja też się nad tym zastanawiam. Moja córa ma 15 miesięcy i jeszcze nie jedła nic smażonego. nie wiem czy dobrze robię. zastanawiam się tylko czy jak nagle zje takiego tłustego kotleta to nie będzie to "szokiem" dla brzuszka. jeszcze nie daję jej słodyczy tzn czekolady pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
apolka Re: od kiedy smażone? 09.05.05, 08:09 Moja córka zaczęła próbować smażonego w 11/12 mies. Najpierw to były jajka (na maśle lub smalcu), Potem "omlety", nalesniki (na oleju). Wszystko raczej ścięte, słabo przyrumienione; Odpowiedz Link Zgłoś
apolka Re: od kiedy smażone? 09.05.05, 08:10 "Tłustych kotletów" nadal nie daję, jeśli już, to wyłącznie do spróbowania i po obraniu z panierki; Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: od kiedy smażone? 09.05.05, 22:36 10/11 m-cy najpierw jajeczniczka na masełku póżniej trochę naleśniczka jakieś babci racuszki no i rybka. Renata Odpowiedz Link Zgłoś
mamkakai1 Re: od kiedy smażone? 09.05.05, 23:50 ja chyba poczekam aż moja mała skończy 2 latka. wiem jak ja się dobrze czułam nie jedząc smażonych potraw w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
cocosek1 Re: od kiedy smażone? 10.05.05, 09:09 ja od 8 m-ca daję jajecznicę na maśle, nigdy nie robiłam na parze. Nic mu nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
averna Re: od kiedy smażone? 10.05.05, 11:42 ja mojemu synkpowi daję smażone rzeczy odkąd skończył rok, nawet schabowego od czasu do czasu (najczęsciej z indyka lub kurczaka). Maluch bardzo je lubi i jakoś nic mu nie dolega. Odpowiedz Link Zgłoś