flimoni 28.07.05, 14:14 Dziewczyny, czy podajecei waszym dzieciaczkom zielona lub czerwona herbate? My z mezem takowe pijemy- ja zielona a maz czerwona. Corka na codzien ich nie pije, ale jak my pijemy to nie sposob sie od niej opedzic, wiec zawsze cos "hlipnie" ) pozd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokolores Re: zielona herbata dla 14 miesiecznaka? 28.07.05, 15:14 W zielonej(nie tylko) herbacie jest teina ,ktora dziala pobudzajaco. Mozesz podawac zarowno czerwona ,jak i zielona ale nie wiecej niz 2-3 filizanki dziennie(nie przed snem i nieslodzona najlepiej!) Pozdrawiam. www.herbaciarnia.pl/index.php?action=rodzaje Odpowiedz Link Zgłoś
bojana Re: zielona herbata dla 14 miesiecznaka? 28.07.05, 16:16 Pierwsze słyszę żeby dzieciom, i to jeszcze tak małym, podawać używki. Herbata jest używką, przecież teina znacznie bardziej uzależnia od cofeiny. Ja wiem, zę potocznie utarło się, że dzieciom daje się "herbatki", ale zastanówcie się nad podawaniem używek dzieciom. Reasumując - ja odradzam podawanie jakiejkolwiek herbaty małym dzieciom. Pozdrawiam .................................... I co na to NATO? NATO na to nic Odpowiedz Link Zgłoś
kokolores Re: zielona herbata dla 14 miesiecznaka? 28.07.05, 16:34 Masz racje!! Nie zwrocilam uwagi na wiek dziecka!!Jest jeszcze troche za male. Moja corka ma 8em lat i pije herbate na sniadnie. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: zielona herbata dla 14 miesiecznaka? 28.07.05, 17:08 Zamiast herbaty zawsze dawalam wode.Herbata,szczegolnie do tego z cukrem nie ma wg. mnie zadnych wartosci odzywczych.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasssannndra Re: bojana 28.07.05, 18:45 Wydaje mi sie że przesadzasz napisałas to tak jak by ona podawała swojemy dziecku ze dwie filiżanki nawet nie herbaty a mocnej kawy. Przecież autorka napisała, ze dziecko "hlipnie" sobie troszke. Mój braciszek od maleńkiego dostawał troche herbatki zielonej i teraz ma trzy lata jest zdrowiutki i na pewno nie jest uzależniony, bo jak nie ma herbaty zielonej to nie ma ataków histerii , ze musi wypić, bo jest uzależniony. Rozmawiałam ze znajomą pediatrą ktra powiedziała: "oby nie przesadzac, wszystko z umiarem". Odpowiedz Link Zgłoś
flimoni Re: zielona herbata dla 14 miesiecznaka? 29.07.05, 09:07 Kurcze dziewczyny wyluzujcie!!! Z waszych postow moznaby wywnioskowac ze co najmniej szpikuje corke jakimis narkotykami! Corka pije tylko woge zrodlana, a przeciez napisama ze czasami cos od nas tylko wyprosi, ale glownie to chodzilo mi o ewentualne konsekwencje medyczne. Zielona herbata wiem ze ma dosc duzy wplyw na trawienie wiec nie wiem czy takie ziolo nie jest dla jej zolondeczka za mocne, a czerwona jest nazywana spalaczem tluszczu i ja po niej mam przyspieszone tentno. Stad ten post. Liczylam ze poradzicie mi czy pod takimi wzgledami nic jej sie nie stanie przy wypitych malych ilosciach i ze moze macie w tym wzgledzie jakies doswiadczenie. A tak na marginesie- jakos nie chce mi sie wierzyc zeby wam w dziecinswie nie podawano do sniadania i kolacji czarnej herbaty- i co? Bylyscie, a moze jestescie uzaleznione? Odpowiedz Link Zgłoś
bojana Re: zielona herbata dla 14 miesiecznaka? 29.07.05, 09:23 Hej, ja nie twierdzę, że coś sie stanie. Oczyweiście, że nie, ale piszę co do zasady. Ja dziecku (3,5) nie podaję bo uważam, że to nie jest napój dla dziecka. I już. Co nie znaczy, że uważam zezwalanie na "hlipnięcia" za coś nagannego, ale podawanie herbaty dziecku 2 lub 3 letniemu, np. do śniadania codziennie uważam za grubą przesadę. Pozdrawiam PS. Jeżeli odebrałaś mój post jako lekko zacietrzewiony to pewnie dlatego, że mi właśnie podawano herbatę jako podstawowy napój, do dzisiaj nie mogę zrozumieć dlaczego Nie będę obgadywać mamy na forum. .................................... I co na to NATO? NATO na to nic Odpowiedz Link Zgłoś