01.08.05, 04:05
Jaka najlepiej dac rybe 1,5 rocznemu dziecku i jak ja przyrzadzic.
Obserwuj wątek
    • hogatta33 Re: Ryba 01.08.05, 08:52
      cześć!, rybkę to najzdrowiej i najlepiej tak: gotujesz warzywka tak jak na
      zupkę, dodajesz do smaku trochę przypraw, zeby mdłe nie było i jak już warzywka
      będą w miarę miękkie wrzucasz pokrojoną rybkę. wszystko razem gotujesz aż ryba
      będzie ugotowana i gotowe ! acha.. żeby ryba drastycznie się nie porozwalała to
      najlepiej przed gotowaniem skropić ją sokiem z cytryny i troszkę przesolić.
      pozdrawiam
      • mysza26 Re: Ryba 01.08.05, 13:50
        A lepiej filet czy kostke i co z oscmi? Trzeba ja wczesniej
        dokladnie "rozdziabac" czy dopiero przed karmieniem? I jaka najlepiej ja zawsze
        kupowalam mintaja albo pange.
        • hogatta33 Re: Ryba 02.08.05, 08:51
          najszybciej możesz zrobić wyfiletowanego mintaja, wiadomo że bez ości i łatwo
          dostępny. ale jak masz jakieś dojście np. do dorsza albo flądry to spróbuj, te
          ryby łatwo wyfiletować, nie rozwwalają się za bardzo i są wyjątkowo pyszne.a
          jeśli chodzi o pyszny sposób na rybkę to polecam rybkę w cieście - robisz ciasto
          naleśnikowe (tylko trochę gęstsze i z dodatkiem gazowanej wody
          mineralnej)maczasz w tym rybę i rzucasz na rozgrzany olej. (rewelacja, rybka w
          środku jest mięciutka i jakby upieczona, więc zdrowa) całuski i powodzenia!!
    • kajmal Re: Ryba 02.08.05, 09:56
      dorsza i fladre dla tak malego dzieciaczka na pewno bym sobie odpuscila, bo
      ogolnie ryby baltyckie nie nadaja sie dla dzieci, ze wzgledu na duze
      zanieczyszczenie Baltyku i co za tym idzie wysoka zawartosc metali ciezkich i
      pestycydow, ktore akumuluja sie w organizmach wodnych. Dlatego najbezpiecznie3j
      znalezc rybke slodkowodna z pewnego zrodla, ale z tym u nas ciezko, no a z
      morskich lepiej jak najchudsze (metale akumuluja sie w tluszczu) i z ryb
      mniejszych, bo im wyzej w lancuchu pokarmowym, tym wiecej swqinstwa taka ryba
      nazbiera...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka