mysza26 01.08.05, 04:05 Jaka najlepiej dac rybe 1,5 rocznemu dziecku i jak ja przyrzadzic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hogatta33 Re: Ryba 01.08.05, 08:52 cześć!, rybkę to najzdrowiej i najlepiej tak: gotujesz warzywka tak jak na zupkę, dodajesz do smaku trochę przypraw, zeby mdłe nie było i jak już warzywka będą w miarę miękkie wrzucasz pokrojoną rybkę. wszystko razem gotujesz aż ryba będzie ugotowana i gotowe ! acha.. żeby ryba drastycznie się nie porozwalała to najlepiej przed gotowaniem skropić ją sokiem z cytryny i troszkę przesolić. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mysza26 Re: Ryba 01.08.05, 13:50 A lepiej filet czy kostke i co z oscmi? Trzeba ja wczesniej dokladnie "rozdziabac" czy dopiero przed karmieniem? I jaka najlepiej ja zawsze kupowalam mintaja albo pange. Odpowiedz Link Zgłoś
hogatta33 Re: Ryba 02.08.05, 08:51 najszybciej możesz zrobić wyfiletowanego mintaja, wiadomo że bez ości i łatwo dostępny. ale jak masz jakieś dojście np. do dorsza albo flądry to spróbuj, te ryby łatwo wyfiletować, nie rozwwalają się za bardzo i są wyjątkowo pyszne.a jeśli chodzi o pyszny sposób na rybkę to polecam rybkę w cieście - robisz ciasto naleśnikowe (tylko trochę gęstsze i z dodatkiem gazowanej wody mineralnej)maczasz w tym rybę i rzucasz na rozgrzany olej. (rewelacja, rybka w środku jest mięciutka i jakby upieczona, więc zdrowa) całuski i powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
kajmal Re: Ryba 02.08.05, 09:56 dorsza i fladre dla tak malego dzieciaczka na pewno bym sobie odpuscila, bo ogolnie ryby baltyckie nie nadaja sie dla dzieci, ze wzgledu na duze zanieczyszczenie Baltyku i co za tym idzie wysoka zawartosc metali ciezkich i pestycydow, ktore akumuluja sie w organizmach wodnych. Dlatego najbezpiecznie3j znalezc rybke slodkowodna z pewnego zrodla, ale z tym u nas ciezko, no a z morskich lepiej jak najchudsze (metale akumuluja sie w tluszczu) i z ryb mniejszych, bo im wyzej w lancuchu pokarmowym, tym wiecej swqinstwa taka ryba nazbiera... Odpowiedz Link Zgłoś