mamamarcysi Re: co ma dużo żelaza? 03.12.05, 15:04 wiem,że na pewno szpinak i brokuły! pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: co ma dużo żelaza? 05.12.05, 10:53 Szpinak - nie, bo to był błąd w przepisaniu wyników badań -źle postawiony przecinek i miliony dzieci były katowane szpinakiem )) Szpinak ma śladowe ilości żelaza. Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: co ma dużo żelaza? 05.12.05, 10:53 Szpinak - nie, bo to był błąd w przepisaniu wyników badań -źle postawiony przecinek i miliony dzieci były katowane szpinakiem )) Szpinak ma śladowe ilości żelaza. Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
mamamarcysi Re: co ma dużo żelaza? 03.12.05, 15:06 acha i wejdz na forum zdrowie dziecka! tam się najwięcej dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: co ma dużo żelaza? 03.12.05, 15:08 żółtko jaja kurzego, czerwone mięso, natka pietruszki. Oj najadłam się tego, bo sama niedawno miałam anemię. Odpowiedz Link Zgłoś
magabki Re: co ma dużo żelaza? 03.12.05, 15:09 buraki i brokuly bo szpinaku maluchom sie nie podaje Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: co ma dużo żelaza? 03.12.05, 16:17 magabki napisała: > buraki i brokuly bo szpinaku maluchom sie nie podaje ależ oczywiście,że się podaje!Jest np danie Hipp ze szpinakiem od 5 miesiąca chyba Do tego dodam jeszcze sok z aronii.Tez bogaty w żelazo,i chyba sok malinowy Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: co ma dużo żelaza? 05.12.05, 14:50 Tenże sam Hipp w tymże samym daniu (szpinak z ziemniakami) opisanym jako "od 5. miesiąca" ma dodatek mleka pełnego i smietany - a tego tym bardziej się nie podaje niemowlętom - chociaż w słoiczku jest Odpowiedz Link Zgłoś
aw271 Re: co ma dużo żelaza? 03.12.05, 19:16 slonecznik,sezam,platki owsiane,orzechy nerkowca, nawet o dziwo truskawki, gorzka czekolada, kakao,ciemne pieczywo,suszone morele,kasza gryczana Odpowiedz Link Zgłoś
rebeka77 Re: co ma dużo żelaza? 03.12.05, 19:26 W ciąży miałam dużą anemię , nie dały rady najlepsze witaminy , żelazo .Wyniki były nie do poznania , nawet lekarz nie mógł uwierzyć ( po 2 miesiacach ) po burakach ,Co dzień wypijałam pół litra soku z buraka , marchwi , jabłka zrobionego w sokowirówce (5 buraków , 2 marchewki , jabłko ) Wiem ,że duzo zelaza jest tez w wątróbce i owocach morza. Odpowiedz Link Zgłoś
corokia Re: co ma dużo żelaza? 06.12.05, 22:10 Miałam to samo... robiłam sobie sok z buraków + jabłko kwaśne- rewelacja! i do wszystkiego tony pietruszki Odpowiedz Link Zgłoś
anmala Re: co ma dużo żelaza? 03.12.05, 19:44 amarantus, żółtka jaja przepiórczego wiecej niz kurzego, szpinak, buraki, wątróbka Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: co ma dużo żelaza? 03.12.05, 20:07 MOze jeszcze tu coś znajdziesz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=20730883&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
asiek.m Re: co ma dużo żelaza? 03.12.05, 22:02 dzięki dziewczyny za pomoc, wiedziałam, że zawsze można na Was liczyć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniald1 Re: co ma dużo żelaza? 04.12.05, 20:58 Jabłko starte na tarce i zostawione aż ściemnieje (utleni się). Super Odpowiedz Link Zgłoś
dzibutek Re: co ma dużo żelaza? 05.12.05, 14:32 No to jeszcze ja cos doloze Generalnie dobrze jest jesc wszystkie ciemne warzywa i owoce-np.: buraki, brokuly, szpinak itd, soki z aronii, czarnych pozeczek. Poza tym mieso najlepiej wolowe, zoltko jaja i to najlepiej popijac kwasnym sokiem, bo wtedy zelazo sie lepiej przyswaja. Z calego serca polecam tez, jak jedna z dziewczyn juz pisala, sok- ja robie dla calej rodzinki- marchewki, burak i jablko do tego wcisnac soku z cytryny lub pomaranczy, jest pyszny, mlody chetnie pije Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: co ma dużo żelaza? 05.12.05, 14:43 www.resmedica.pl/zdart1999.html Odpowiedz Link Zgłoś