annaka6 12.12.05, 11:07 Czy słoiczki Hippa rzeczywiście są najlepsze i czym różnia się np od Gerbera.Cena jest dużo wyższa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatkaros Re: hipp 12.12.05, 11:09 Ja kupuję różne słoiczki, gerber, bobo vita, bobo frut i hippa czasami, jak są jakies promocje. Mojemu synkowi smakują tak samo, jak i te tańsze, skład podobny, po co więc przepłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: hipp 12.12.05, 11:22 agatkaros napisała: skład podobny, po co więc przepłacać. ja wlasnie kupuje Hippa ze wzgledu na sklad rozniacy sie od pozostalych, jako jedyna firma produkuje posilki bez marchewki, gdy moj syn jadl za czesto obiadki Gerbera robil sie zolty ( Gerber reklamuje teraz dwa nowe sloiczki bez marchewki, ale nie spotkalam ich jeszcze w sklepach ); owoce tez ciezko kupic takie bez jablka - Hipp ma najwiekszy wybor innych owocow; do tego dochodzi moja subiektywna niechec do polskich producentow ( niestety! ) Odpowiedz Link Zgłoś
monper Re: hipp 12.12.05, 11:19 Większość zupek i deserków Hipp zawiera w sobie grysik ryżowy i skrobię ryżową. Moje dziecko ma paskudną alergię właśnie na ryż i Hippa nie toleruje wogóle (objawia się to wymiotami do utraty przytomności).W zamian za to uwielbiamy słoiczki Gerbera i niektóre Bobo Vity. Odpowiedz Link Zgłoś
issima3 Re: hipp 12.12.05, 11:36 no ja nie wiemczy sa najlepesze ale moj maly wogole nie chcial deserkow ani zupek ( nawet tych domowych) dopoki mu nie dalam szpinaku z hippa. i o dziwo wszystkie sloiczki tej firmy wsuwa ze smakiem. ale kazdy dzieciak ma indywidualny gust. Odpowiedz Link Zgłoś
christych Re: hipp 12.12.05, 13:26 my jadamy deserki hippa, natomiast zupek unikamy, bo zazwyczaj zawierają sól. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: hipp 12.12.05, 14:47 bo sol tez jest w diecie potrzebna, zwlaszcza ta jodowana, jak w potrawach Hippa - nie popadajmy w skrajnosci! Odpowiedz Link Zgłoś
christych Re: hipp 13.12.05, 12:40 ja uważam, że ta , która jest w warzywach w zupełności wystarczy dziecku w 1- szym roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: hipp 13.12.05, 12:52 mój synek je tylko posiłki hipp.po prostu je uwielbia.niestety na gerbera czy bobo vite reaguje zacisnieta buzką.widocznie bardziej smakuja mu dania z grysikiem i z przyprawami.a pozatym te danka faktycznie super pachna az slinka leci))) Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: hipp 13.12.05, 13:19 Zupki hippa mają bardziej zwartą konstystencję od np. gerbnera. Moja mała zawsze pluła zupkami hippa (podobnie jak bobovitą), zdecydowanie wolała gerbera. Natomiast deserki jada różnych firm, choć te z twarożkiem woli gerbera. Trudno trafić do gustu, a wydawałoby się, że wszystko to to samo. Mogę podać jeden z miarę konkretny przykład - desery z jagodami. Deser gerbera nazywa się jabłka z jagodami - w składzie zdecydowana przewaga jabłka (mała go je na codzień, podobny hippa jagody z jabłkami - też przewaga jabłka, ale więcej jagód (ten daję, jeśli pojawia się biegunka, wiadomo jagody są dobre na taką przypadłość), a skład deserku z jagodami bobovity jest jak dla mnie dziwny, bo jagód są tam jakieś ilości śladowe i to na dodatek soku. Odpowiedz Link Zgłoś