Dodaj do ulubionych

z czym biszkopty dla 8 miesieczniaka????

14.01.06, 23:10
przychodzi mi na mysl tylko biszkopt z jabłkiem????sa inne mozliwosci????
Obserwuj wątek
    • christych Re: z czym biszkopty dla 8 miesieczniaka???? 15.01.06, 21:53
      Z każdym deserkiem.
      • ajka1 Re: z czym biszkopty dla 8 miesieczniaka???? 15.01.06, 23:35
        z jabłkiem, bananem, kisielem i z każdym deserkiem
    • anula9910 Re: z czym biszkopty dla 8 miesieczniaka???? 19.01.06, 21:14
      Pieczesz sama biszkpoty czy kupujesz te chemiczne w sklepie?
      Moje dzieci mają 9 miesięcy ale boję się im podawać gluteny. Jak wasze dzieci
      zareagowaly na biszkopty?
      • mazuba do anula9910 20.01.06, 10:23
        moja mała ma teraz 9 miesiecy a biszkopty je prawie od 7 miesiaca. kupilam
        zwykle (staralam sie, zeby nie bylo zadnych konserwantow w srodku) i
        obserwowalam dziecko. nic sie nie stalo. kupuje biszkopty w Lidlu. jak nie
        sprobujesz czy dzeciom cos bedzie to sie nie dowiesz.
        pozdrawiam
        • anula9910 Re: do anula9910 20.01.06, 19:58
          Dziękuję za odpowiedz.
          Pozdrawiam
          Ania
    • mazuba Re: z czym biszkopty dla 8 miesieczniaka???? 20.01.06, 10:23
      moga tez byc z mlekiem.
      pozdr
      • ajka1 Re: z czym biszkopty dla 8 miesieczniaka???? 20.01.06, 14:02
        ja zaczęłam dawać córce biszkopty zwykłe żadne bezglutenowe jak miała 5,5 miesiąca i nic jej niebyło i nie jest. Zresztą ja nie jestem mamą "strachliwą" i mała jutro kończy 7 miesięcy i je prawie to samo co my - oczywiście w granicach rozsądku golonki czy kapuśniaku jeszcze nie.
        • ewaj10 Re: z czym biszkopty dla 8 miesieczniaka???? 06.02.06, 14:19
          ja jestem zdziwiona, bo lekarz powiedział że 8 mies. dziecku mogę dawać flipsy,
          ale o biszkoptach nic nie wspomniał, pomimo iż pytałam o coś do przekąszania
          • stypkaa Re: z czym biszkopty dla 8 miesieczniaka???? 06.02.06, 16:05
            Flipsy czyli chrupki kukurydziane, bezglutenowe bo kukurydza jest zbożem
            bezglutienowy, więc można podawać spokojnie dzieciom 8 miesięcznym.
            Co do biszkoptów to ja osobiście nie znalazłam bezglutenowych, choć szukałam.
            Moje dziecko nie je jeszcze biszkoptów, choć ma rok. Ale niedługo zacznę mu
            dawać, czekam dlatego, że najpierw chciałam mu wprowadzić inne wartościowsze,
            moim zdaniem, pokarmy. Biszkopty mogą poczekać.
            Za to wcina chrupki i bardzo je lubi - oczywiście ilości w granicach rozsądku.
        • mada_77 Re: z czym biszkopty dla 8 miesieczniaka???? 06.02.06, 22:02
          Boze, ajka,
          ja nie naleze do tych klotliwych i krytykujacych na forum, ale twoje posty po
          prostu prowokuja do granic mozliwosci. mam nadzieje, ze niedoswiadczone mamy
          nie biora sobie do serca twoich wypowiedzi i nie probuja brac z ciebie
          przykladu, bo bedziesz miec zdrowie wielu dzieci na sumieniu. wielkie szczescie
          ze twoja corcia tak dobrze znosi eksperymenty zywieniowe ktorym ja poddajesz.
          Ale powiedzmy sobie otwarcie - tak nie powinno sie odzywiac dzieci !!! Ryby (do
          tego wedzone i smazone), parowki, chleb i ciasto`? najpierw myslalam, ze to
          taka prowokacyjna bujda, zeby wywolac dyskusje, ale wypowiadasz sie tak czesto,
          ze zaczelam wierzyc, ze to prawda. I nie rozumiem czemu jeszcze nikt nie
          zaprotestowal. Wiec, chociaz to nie lezy w mojej naturze -oburzam sie ja!
          Pozdrawiam i polecam lekture literatury fachowej na temat zywienia dzieci.
          Magda
          • ajka1 Re: z czym biszkopty dla 8 miesieczniaka???? 06.02.06, 23:02
            eksperymentować to można na zwierzętach ja tego na swoim dziecku nie robię tylko daję do jedzenia to co uważam i obserwuję dziecko jak jej nic nie jest to czemu mam nie dać.
            Starszej córce która ma teraz 11 lat też różne rzeczy szybko dawałam i nigdy nie trzymałam się żadnych tabel żywieniowych i jest poprostu okazem zdrowia.
            A niby czemu ma ktoś protestować ja poprostu wyrażam swoje zdanie skoro ktoś zadaje pytanie to ja wyrażam się na dany temat.
            Kiedyś zadałam na forum pytanie " dlaczego tak przesadzacie " ( czy coś w tym stylu ) chodziło mi właśnie o to, że wiele jest mam które wszystkiego się boją żeby były choć troszkę odważniejsze i nawet było kilka mam które przyznały mnie rację.
            I wcale nie uważam, że moje posty są prowokujące!!!

A młodej to daję nawet danonki...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka