monik38 19.01.06, 18:28 może ktoś podpowie mi jak ugotować pierwszą zupkę dla dziecka, czy te produkty muszą być kupione w sklepie ze zdrową żywnością? czy gotuje się wszystko razem czy osobno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta785 Re: pierwsza zupka 21.01.06, 15:28 Napisze jak ja gotowalam pierwsze zupki Michasiowi. Bralam wode z kranu,u nas jest w miare dobra woda,ale roznie moze byc,wiec mozna ugotowac na mineralnej nogazowanej jak tam kto woli.Warzywa kupilam na rynku,albo w wsklepie-nie pamietam dokladnie, w kazdym razie nie w sklepie ze zdrowa zywnoscia.Marchewka,pietruszka,moze byc kawalek selera,cebuli,ziemniak, obrac,umyc,pokroic drobno,albo wrzucic w calosci-jak kto woli.Moje dziecko nie mailao uczulenia na zadne z warzyw dlatego wkladalam co sie dalo,ale roznie moze byc.No ale nie przesadzajny,na pierwszy raz taka zupka moze byc.Jak nie ma zabkow to po ogotowaniu podziabac na pake i gotowe. To nic strasznego ugotowac taka zupke i napewno nic dzidzi po niej nie bedzie Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś