Dodaj do ulubionych

nocne jedzenie

22.02.06, 09:46
Witajcie.Mam 6 miesięcznego synka i karmię go piersią(zaczęłam wprowdzać też
już zupkę jarzynową i jabłko).Jednak w nocy budzi mnie po 3 lub 4
razy.Chciałabym aby bardziej się najadał-czy mogłabym mu podawać na wieczór
SINLAC?
Obserwuj wątek
    • kamiss11 Re: nocne jedzenie 22.02.06, 20:49
      choćby nie wiem jak się najadł, 6 mies. dziecko będzie budzić sie w nocy na
      jedzenie, to normalne, on tego potrzebuje.
    • stypkaa Re: nocne jedzenie 23.02.06, 09:43
      Podobno dzieci po 6 m-cu nie potrzebują już jeść w nocy. Ale to tylko teoria.
      Ja mojego karmiłam w nocy do ok. 11 m-ca. Ale nie wiem czy wynikało to bardziej
      z tego, że wróciłam do pracy i miał mnie mało w dzień czy rzeczywiście z głodu.
      Fakt jest faktem, że odkąd je na wieczór kaszkę śpi lepiej. Ale nie nastąpiło
      to też od razu, musiał się przyzwyczaić, że w nocy już nie ma cycusiowania.
      Ale zależy to też od tego jakie masz podejście do karmienia piersią - ja jak
      najdłużej chciałam go karmić i nie dawałam niczego innego (tzn. żadnych innych
      mlecznych posiłków, bo generalnie inne rzeczy już jadł dawno).
    • a.lenard Re: nocne jedzenie 27.02.06, 19:33
      Moja córa jadła mleko w nocy do 10 miesiąca. Do 8 miesięcy tylko moje, a potem
      juz nie starczało więc sztuczne. Ale stopniowo odzwyczajałam ja od mleka.
      Najpierw dostawała w nocy trzy butelki po 90ml mleczka, potem dwie, jedna az
      wkońcu nie dostaje mleka. Ale dopajam ją herbatką ziołową na trawienie HIPP, bo
      tylko ona nie zawiera cukru. Ale 6 miesięczne dziecko powinno jeśc w nocy, w
      szczególności ze dostaje cycka, sztuczne mleko jest bardziej syte i może
      bardziej b się najadał.
      • zaga25 Re: nocne jedzenie 27.02.06, 22:50
        sztuczne mleko jest bardziej syte i może
        > bardziej b się najadał.

czyżby? Ja mam co do tego ogromne wątpliwości.
    • ann99 Re: nocne jedzenie 01.03.06, 13:51
      sztuczne nie jest bardziej syte tylko dłuzej się trawi i dlatego dzieci na
      modyfikowanym śpią lepiej...
      Moja córka ma 5,5 mies budzi sie w nocy raz i raz na d ranem ok. 6
      na "cyca"...I je tak intensywanie jakby nadrabiala to czego nie miala czasu
      zjesc w dzien wink)
      • azoorek Re: nocne jedzenie 01.03.06, 23:22
        przy karmieniu piersia b. wazne jest nocne karmienie i nie powinno sie z niego
        rezygnowac- zwlaszcza u tak malego dziecka. Moj maly dopiero jak sie odstawil
        (mial ponad 2 lata) to przestal jesc w nocy. Z dzienny zrezygnowal, ale w nocy
        ciagnal regularnie az do konca. Co do sztucznego- to rzeczywiscie jest dluzej
        trawione i dlatego dzieci po nim dluzej spia. Niestety nocne atrakcje sa
        wpisane w posiadanie dziecka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka