elag3 24.05.06, 14:43 Czy Waszym dzieciom smakują domowe zupki czy wolą te ze sklepu? Jesli gotujecie - rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dhr1 Re: domowe zupki 24.05.06, 15:03 Moja Oliwka ma 6miesiecy i jada tylko domowe zupki.Kiedyś podawałam jej deserki w słoiczku,ale okazało sie że ma uczulenie na owoce np. winogron.Nie mam przekonania do gotowych zupek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: domowe zupki 24.05.06, 16:42 ja natomiast podaje corce ktora tez ma 6 miesiecy zupki gotowe bo gotowanych nie chciala ale teraz zaczynam jej dawac takie jak dla "doroslych" no i te jej smakuja Odpowiedz Link Zgłoś
annab11 Re: domowe zupki 24.05.06, 16:55 Moja córka ma teraz 1,5 roku i je dania zarówno ze słoików jak i domowe - w zależności od tego, czy mam czas i chęć coś ugotować. Lubi jedne i drugie - w ogóle jest żarłokiem )) Do 10. miesiąca jadła tylko ze słoików. Odpowiedz Link Zgłoś
letruska Re: domowe zupki 24.05.06, 17:06 Moja Gabrysia(11 mies.) to raczej malojadek,ale jesli juz,to je tylko domowe .Gotuje wiec wywar z warzyw ,do ktorych w obiad dodaje miesko ze sloiczka albo ugotowane oddzielnie. Do tego troszke kleiku ryzowego ,parmezanu i oliwy z oliwek,a wieczorem jest opcja z serkiem typu kiri.I wersja z serkiem bardzo jej smakuje.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
kayah73 Re: domowe zupki 24.05.06, 18:19 U nas preferowane sa te domowe, ze sloiczka jej idzie tylko chyba 3 rodzaje. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.bog Re: domowe zupki 24.05.06, 19:57 Powiedzcie proszę, jak długo można przechowywać taką domową zupkę?? Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: domowe zupki 24.05.06, 20:14 jesli chodzi o zupki dla niemowlat specjalnie to nie wiem bo jak wyzej pisalam moja nie jada a zupki dla "doroslych" podaje w dzien ugotowania i na drugi dzien czyli praktycznie jak zupki w sloikach po otwarciu sie przechowuje do 48 godzin ja tak robie z zupami domowymi dluzej nie daje i nie trzymam bo sie boje zeby nie zaszkodzilo takiemu maluszkowi Odpowiedz Link Zgłoś
kayah73 Re: domowe zupki 24.05.06, 20:19 Ja jak ugotuje sporo za duzo to mroze w malych pojemniczkach, takich na raz. Jedna porcje do lodowki na drugi dzien. Mrozonego z reguly nie przetrzymuje dluzej niz 2 tygodnie ale pewnie mozna dluzej. Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: domowe zupki 25.05.06, 08:49 No właśnie mój mały ma 10mcy i dotąd nie chciał jeść domowych zupek tylko te ze słoiczków ale teraz ugotowałam mu taką bardziej dorosłą zupę i je aż mu się uszy trzęsą. Też przechowuję zupkę do następnego dnia, poza tym ta sama zupa przez 3dni chyba się znudzi. Odpowiedz Link Zgłoś