Dodaj do ulubionych

domowe zupki

24.05.06, 14:43
Czy Waszym dzieciom smakują domowe zupki czy wolą te ze sklepu? Jesli
gotujecie - rzecz jasna.
Obserwuj wątek
    • dhr1 Re: domowe zupki 24.05.06, 15:03
      Moja Oliwka ma 6miesiecy i jada tylko domowe zupki.Kiedyś podawałam jej deserki
      w słoiczku,ale okazało sie że ma uczulenie na owoce np. winogron.Nie mam
      przekonania do gotowych zupek.
      Pozdrawiam
    • kiniak22 Re: domowe zupki 24.05.06, 16:42
      ja natomiast podaje corce ktora tez ma 6 miesiecy zupki gotowe bo gotowanych nie
      chciala ale teraz zaczynam jej dawac takie jak dla "doroslych" no i te jej smakuja
    • annab11 Re: domowe zupki 24.05.06, 16:55
      Moja córka ma teraz 1,5 roku i je dania zarówno ze słoików jak i domowe - w
      zależności od tego, czy mam czas i chęć coś ugotować. Lubi jedne i drugie - w
      ogóle jest żarłokiem smile))
      Do 10. miesiąca jadła tylko ze słoików.
    • letruska Re: domowe zupki 24.05.06, 17:06
      Moja Gabrysia(11 mies.) to raczej malojadek,ale jesli juz,to je tylko
      domowe .Gotuje wiec wywar z warzyw ,do ktorych w obiad dodaje miesko ze
      sloiczka albo ugotowane oddzielnie. Do tego troszke kleiku ryzowego ,parmezanu
      i oliwy z oliwek,a wieczorem jest opcja z serkiem typu kiri.I wersja z serkiem
      bardzo jej smakuje.Pozdrowienia
    • kayah73 Re: domowe zupki 24.05.06, 18:19
      U nas preferowane sa te domowe, ze sloiczka jej idzie tylko chyba 3 rodzaje.
      • aga.bog Re: domowe zupki 24.05.06, 19:57
        Powiedzcie proszę, jak długo można przechowywać taką domową zupkę??
        • kiniak22 Re: domowe zupki 24.05.06, 20:14
          jesli chodzi o zupki dla niemowlat specjalnie to nie wiem bo jak wyzej pisalam
          moja nie jada a zupki dla "doroslych" podaje w dzien ugotowania i na drugi dzien
          czyli praktycznie jak zupki w sloikach po otwarciu sie przechowuje do 48 godzin
          ja tak robie z zupami domowymi dluzej nie daje i nie trzymam bo sie boje zeby
          nie zaszkodzilo takiemu maluszkowi
        • kayah73 Re: domowe zupki 24.05.06, 20:19
          Ja jak ugotuje sporo za duzo to mroze w malych pojemniczkach, takich na raz.
          Jedna porcje do lodowki na drugi dzien. Mrozonego z reguly nie przetrzymuje
          dluzej niz 2 tygodnie ale pewnie mozna dluzej.
          • elag3 Re: domowe zupki 25.05.06, 08:49
            No właśnie mój mały ma 10mcy i dotąd nie chciał jeść domowych zupek tylko te ze
            słoiczków ale teraz ugotowałam mu taką bardziej dorosłą zupę i je aż mu się uszy
            trzęsą. Też przechowuję zupkę do następnego dnia, poza tym ta sama zupa przez
            3dni chyba się znudzi.
            • aga.bog Re: domowe zupki 26.05.06, 11:53
              Dzięki bardzo, pozdrawiamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka