anet_h 16.07.06, 23:13 Drogie Mamy, które dania ze słoiczków możecie polecić? te sprawdzone pod względem składu, smaku? No i oczywiście faworyt Waszych pociech? Mój Szkrab niedługo kończy 6 mies. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paskowka1973 Re: sprawdzone jedzonko ze słoiczków 17.07.06, 12:38 Mój mały preferował dynię z ziemniaczkami Hippa, kukurydzę z pietruszka i ziemniakami Gerbera i w początkowym okresie sama marchew Gerbera. Ale w zasadzie on je wszystko nawet raz zjadł obrzydlistwo Dr Witta ( osobiście nie polecam ) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaszew Re: sprawdzone jedzonko ze słoiczków 17.07.06, 17:32 Również polecam Hippa dynie z ziemniakami i jeszcze młodą marchew z ziemniakiami.A co do reszty to musisz sama sprawdzić , niektóre dania mają intens zapach np.piertuszki i mój maluch nie przepada za tym( jest to chyba Gerbera warzywa z królikiem).Poza tym dzieci mają inny smak niż my więc to co nam nie smakuje dla nich moze być pychotka.Bobo vita wg mnie serwuje dobre dania. Odpowiedz Link Zgłoś
anet_h Re: sprawdzone jedzonko ze słoiczków 18.07.06, 22:57 dzięki! dziś kupiłam dynię z ziemniakami Odpowiedz Link Zgłoś
oneway9 Re: sprawdzone jedzonko ze słoiczków 20.07.06, 14:10 jak zaczynacie 'jesc sloiczki' to powinny to byc pojedyncze wyroby czyli marchewka, jabluszko itd, a dopiero pozniej mixy, zawsze czytaj sklad! hip ma duzo soli i przypraw w swoim wyrobach a te nie sa wskazane szczegolnie na poczatku Odpowiedz Link Zgłoś
oneway9 Re: sprawdzone jedzonko ze słoiczków 20.07.06, 14:17 ja swoje pociechy karmilam Gerberkami a do picia dostawaly Bobo Fruty rozzcienczane czasami woda, a czasami nie, Odpowiedz Link Zgłoś
anet_h Re: sprawdzone jedzonko ze słoiczków 20.07.06, 17:54 dzięki! a oprócz jabłuszka jakie owoce wprowadzałaś po kolei? Moja pediatra doradziła mi teraz dać brzoskwinie i morele.... Odpowiedz Link Zgłoś
katkaps Re: sprawdzone jedzonko ze słoiczków 20.07.06, 18:03 ja na poczatku dalam jabluszko potem jabluszko + marchewka ,mam tez brzoswinie na tapecie.Poza tym jest taki zestaw jabluszko + dzika roza i winogrona ( Gerbera, po 4 mies.).Daje tez soczki do picia najpierw jablkowy Gerbera i sprobuje jablkowo-marchwiowy Bobo Frut Odpowiedz Link Zgłoś
blanka33 Re: sprawdzone jedzonko ze słoiczków 20.07.06, 21:42 Mój nie tolerował obiadków bobo-vity - i wcale mu sie nie dziwię - dla mnie obrzydlistwo. A gerbera okazjonalnie je do dzisiaj - a ma 2,5 roczku. Jabłuszko jadał od 4 miesiąca - za rada pediatry, potem jabłko z marchewką, jagodami, a wieczorem obowiązkowo kaszka bob-vity z mleczkiem mamy(to już dawna przeszłość) Odpowiedz Link Zgłoś
justy3 Re: sprawdzone jedzonko ze słoiczków 21.07.06, 12:22 Mam 9-miesięczne dziecko i polecam dania i zupki BoboVita, deserki i soczki też. Hippa właściwie to nie chce za bardzo jeść. Ja kupuję je właściwie w większości tylko tej firmy. Czasem zdarzy się,że Gerbera ale b.mało. Odpowiedz Link Zgłoś