elkusia 25.07.06, 10:39 moja teściowa wyparza wszystkie surowe owoce podawane dzieciom, moja córcia ma 1,5 roku, czy wy wyparzacie owoce i warzywa przed podaniem dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stypkaa Re: wyparzanie owoców 25.07.06, 12:18 Nie, i nigdy nie wyparzałam. Po prostu dokładnie myję pod ciepłą wodą i obieram ze skórki, oczywiście te które da się obrać ze skórki. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: wyparzanie owoców 25.07.06, 23:22 Tak, zwłaszcza maliny Żartuję. Przelewaqm wrzątkiem tylko banana i głowqnie dla niemowlęcia, potem tylko myję. Odpowiedz Link Zgłoś
annaparzonka Re: wyparzanie owoców 26.07.06, 07:48 Moja córcia ma 16 miesiecy i tez nie wyparzam owoców, tylko dokładnie je myje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaivcia Re: wyparzanie owoców 26.07.06, 20:54 teściowe mają różne fajne pomysły )) np. odciągnięte mleko z piersi przed wstawieniem do lodówki trzeba przegotować - o zgrozo !!!! dokładne wymycie pod bieżącą wodą wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
elkusia Re: wyparzanie owoców 27.07.06, 08:18 moja teściowa uważała, że gdy karmię małą to na mur beton się udusi, bo przecież ma nosek w mojej piersi, podchodziła i uduszała mi piersi, żeby mała mogła oddychać ... doprawdy nie wiem jak moja córcia przeżyła ponad rok karmienia piersią ))) Odpowiedz Link Zgłoś