Dodaj do ulubionych

od kiedy chrupki???

03.08.06, 10:37
od kiedy podac chrupki dzieciom, czy moze pierwsze biszkopty?no wlasnie co
pierwsze i kiedy?zaznaczam ze moj nie ma zebow, a ma juz 7 miesiace 1 tydzien.
Obserwuj wątek
    • skowronka Re: od kiedy chrupki??? 03.08.06, 11:27
      Mojemu Synkowi próbowałam podać chrupki własnie kiedy skończył 8-siem m-cy
      (wyczytałam na forum że często Mamy zaczynają właśnie w tym okresie ich
      podawanie), niestety wówczas wogóle Mu nie smakowały, byc może z
      powodu "posiadania" kilku tylko ząbkówsmile Minęły bodajze 2 m-ce i zaczął je
      chrupac i polubił.
      Miśkopty bodajże podaje sie od 10-tego m-ca; Chrupaczki bodajże podobnie, ja
      osobiście "zwykłych" biszkopcików nie próbowałam wprowadzić ale z tego co
      kojarze to jest to praktykowane
      • mmm191 Re: od kiedy chrupki??? 03.08.06, 11:31
        moja córeczka zaczęła jeść chrupki też jakos tak ok 8 miesiąca, wolę jej dawać
        chrupki bo się rozpuszczają i nie boje się, ze się zakrztusi, co nie raz jej
        się zdarz jeśli dorwie się do czegoś twarszego, ciasteczek dla niemowląt czy
        twardszych biszkoptów
    • adas071 Re: od kiedy chrupki??? 04.08.06, 23:05
      pewnie zaszokuję niektóre mamy , ale ja podałam swojemu Adasiowi chrupki od 4
      miesiąca. A kiedy miał 6 miesięcy spotkałam mamę z chłopcem w tym samym wieku
      ale tamten chłopiec był karmiany tylko piersią. Kiedy mama tego chłopca dała mu
      chrupka on nie wiedział co się z tym robi, przykleił mu się do ust a on go ssał
      jak pierś. Dlatego Adaś wszystko robi wcześniej (je kisiele, kasze jęczmienną,
      gryczaną, biszkopty, uwielbia wafelki do lodów i Danonki i jest zdrowym bez
      alergii dzieckiem.
      • saga78 Re: od kiedy chrupki??? 07.08.06, 11:18
        to jestem w szoku
      • stypkaa Re: od kiedy chrupki??? 07.08.06, 13:47
        Dlatego Adaś wszystko robi wcześniej (je kisiele, kasze jęczmienną,
        > gryczaną, biszkopty, uwielbia wafelki do lodów i Danonki i jest zdrowym bez
        > alergii dzieckiem.

A ile ma lat?
        • kuncwotek Re: od kiedy chrupki??? 07.08.06, 15:00
          Jasne, że już możesz podawać chrupki. Poleckam Flipsy, bo są miękkie, bez soli
          i łatwo się rozpuszczają. Miśkopty rzeczywiście są od 10 miesiąca. Biszkoptów
          nie polecam, bo 1 jeszcze za wcześnie 2 dziecko może sie zaksztusić.
          Pozdrawiam.
    • mozynka czerwone flipsy z królikiem 14.09.06, 09:24
      czy czerwone flipsy z królikiem na opakowaniu są bezglutenowe? niegdzie na
      opakowaniu nie ma takiej informacji wprost. Dałam mojej prawie 6-miesięcznej
      córce takiego chrupka, ona doskonale wie co z nim robić, tylko ja się boję dać
      jej do rączki, że może się nim zakrztusić, zwłaszcza małą końcówką. Ja trzymam
      jej w ręku a ona wcina. Czy dajecie dzieciom samodzielnie wcinać takie chrupki?
      • edelka Re: czerwone flipsy z królikiem 14.09.06, 09:46
        są bezglutenowe, bo kukurydziane. Kukurydza nie zawiera glutenu.
        ja daję małej do rączki. Najpierw obserwuj ja jak je, jesli sobie radzi, to
        możesz jej dawać do rączki, a jak nie, to trzeba poczekaćsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka