saga78 03.08.06, 10:37 od kiedy podac chrupki dzieciom, czy moze pierwsze biszkopty?no wlasnie co pierwsze i kiedy?zaznaczam ze moj nie ma zebow, a ma juz 7 miesiace 1 tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skowronka Re: od kiedy chrupki??? 03.08.06, 11:27 Mojemu Synkowi próbowałam podać chrupki własnie kiedy skończył 8-siem m-cy (wyczytałam na forum że często Mamy zaczynają właśnie w tym okresie ich podawanie), niestety wówczas wogóle Mu nie smakowały, byc może z powodu "posiadania" kilku tylko ząbków Minęły bodajze 2 m-ce i zaczął je chrupac i polubił. Miśkopty bodajże podaje sie od 10-tego m-ca; Chrupaczki bodajże podobnie, ja osobiście "zwykłych" biszkopcików nie próbowałam wprowadzić ale z tego co kojarze to jest to praktykowane Odpowiedz Link Zgłoś
mmm191 Re: od kiedy chrupki??? 03.08.06, 11:31 moja córeczka zaczęła jeść chrupki też jakos tak ok 8 miesiąca, wolę jej dawać chrupki bo się rozpuszczają i nie boje się, ze się zakrztusi, co nie raz jej się zdarz jeśli dorwie się do czegoś twarszego, ciasteczek dla niemowląt czy twardszych biszkoptów Odpowiedz Link Zgłoś
adas071 Re: od kiedy chrupki??? 04.08.06, 23:05 pewnie zaszokuję niektóre mamy , ale ja podałam swojemu Adasiowi chrupki od 4 miesiąca. A kiedy miał 6 miesięcy spotkałam mamę z chłopcem w tym samym wieku ale tamten chłopiec był karmiany tylko piersią. Kiedy mama tego chłopca dała mu chrupka on nie wiedział co się z tym robi, przykleił mu się do ust a on go ssał jak pierś. Dlatego Adaś wszystko robi wcześniej (je kisiele, kasze jęczmienną, gryczaną, biszkopty, uwielbia wafelki do lodów i Danonki i jest zdrowym bez alergii dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa Re: od kiedy chrupki??? 07.08.06, 13:47 Dlatego Adaś wszystko robi wcześniej (je kisiele, kasze jęczmienną, > gryczaną, biszkopty, uwielbia wafelki do lodów i Danonki i jest zdrowym bez > alergii dzieckiem. A ile ma lat? Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: od kiedy chrupki??? 07.08.06, 15:00 Jasne, że już możesz podawać chrupki. Poleckam Flipsy, bo są miękkie, bez soli i łatwo się rozpuszczają. Miśkopty rzeczywiście są od 10 miesiąca. Biszkoptów nie polecam, bo 1 jeszcze za wcześnie 2 dziecko może sie zaksztusić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mozynka czerwone flipsy z królikiem 14.09.06, 09:24 czy czerwone flipsy z królikiem na opakowaniu są bezglutenowe? niegdzie na opakowaniu nie ma takiej informacji wprost. Dałam mojej prawie 6-miesięcznej córce takiego chrupka, ona doskonale wie co z nim robić, tylko ja się boję dać jej do rączki, że może się nim zakrztusić, zwłaszcza małą końcówką. Ja trzymam jej w ręku a ona wcina. Czy dajecie dzieciom samodzielnie wcinać takie chrupki? Odpowiedz Link Zgłoś
edelka Re: czerwone flipsy z królikiem 14.09.06, 09:46 są bezglutenowe, bo kukurydziane. Kukurydza nie zawiera glutenu. ja daję małej do rączki. Najpierw obserwuj ja jak je, jesli sobie radzi, to możesz jej dawać do rączki, a jak nie, to trzeba poczekać Odpowiedz Link Zgłoś