Dodaj do ulubionych

które mleko modyfikowane jest najlepsze ?

28.10.06, 14:40
j.w.
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 15:22
      Tez stoje przed tym dylematem, bo niedługo chcę odstawic od cyca. poczekam z
      tobą na dobre rady...
      • bombastic12 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 16:03
        to czekamy, czekamy smile)
        • choccolatte3 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 16:46
          Mój Maks pije Bebiko 2. Nie miał żadnych złych objawów nieprzyjmowania tego
          mleka przez organizm. Smakuje mu. Nie jest przy okazji za drogie to mleczko.
    • kaasiaal Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 17:12
      Napewno tutaj opinie będę rózne - myslę że to albo kwestia wyboru albo zaleceń
      pediatry. Ja jak odstawaiłam małą od piersi konsultowałam to z pediatrą i
      zalecił mi dwa: Nutramigen albo bebilon pepti. Oba mleka dostaniesz w aptece i
      oba sa refundowane wiec jak będziesz miała recepte od lekarza to za puszke
      zapłacisz ok 11zł. Oba mleka mozna stosowac od pierwszego dni azycia, nie
      uczulają bo są hypoalergiczne, można stosowac jeśli dziecko ma podejrzenie
      skazy białkowej a także nie powodują kolek. Ja stosuję Bebilion Pepti i mała
      zadowolona. Oczywiście smak mleka jak dla mnie jesty ochydny ale mała chetnie
      go pije. Początkowo się krzywiła ale mieszałam jej z moim pokarmem potem juz
      samo piła.Wiem że pozytywną opinią cieszy się też Nan H, ale oczywiście wybór
      zostawiam wam
      Pozdrawiam Kasia
      życzę dużo cierpliwosci przy zmianie cycka na butelkę smile
    • mamusia79 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 18:21
      Córeczka pije nan 2 lub nan 2 R. Zaczęłam podawać jak miała 8 msc. Przeszła z
      piersi bardzo łatwo. A bałam się bo do 7 msc. piła tylko z łyzeczki, nie
      akceptowała butelki. Poszło gładkosmile Powodzenia.
      • jovi78 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 18:45
        Ja podaję Bebilon HA, zawiera prebiotyki i jest hipoalergiczny.
    • izabellaz1 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 18:49
      Moja córcia piła Enfamil Premium 1 a potem 2. Byłam bardzo zadowolona. Teraz
      pije Bebiko lub Bebilon bo skończyła roczek a Enfamil 3 nie widziałam nigdzie
      (może nie ma u nas 3smile).
    • iwo78 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 19:40
      Ja Igorkowi podaję Bebiko 2R ( z kleikiem ryżowym), a na noc jedną butlę Bebiko
      2GR ( ryczano-ryżowe, bardziej syte), śpi jak zabity i dobrze przybiera. Mleko
      toleruje super!!
      Pozdrawiamy
      • mamakrzysia4 NAN 2 HA 28.10.06, 19:55

• anika772 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 21:46
      Ja dziś, po długim riserczu zdecydowałam sie na bebilon 2. moja mała mie ma
      alergii, ani nigdy kolek , ulewani innych brzuszkowych problemów. jutro
      pierwszy kleik na bebilonie, no ciekawa jestem jak to pójdzie.
      • kiniamum Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 21:49
        enfantil premium, jako jedyne mleko modyfikowane ma specjalne kwasy
        wspomagajace rozwoj mozgu, moj Borys go niestety nie pije bo ma skaze ale
        kolezanka odchowala na tym polroczne dzieckosmile
        • anika772 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 21:51
          jakiego producenta to mleczko?
    • samanta05 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 22:03
      my po kilku melkach teraz dajemy bebilon ha, kupki sa takie jak pzy karmieniu
      piersia, nie ma problemow z wyproznianiem sie, przekonalo mnie to ze zawiera
      prebiotyki. chcemy niedlugo przejsc na zwykly bebilon.
      bebilon ha jest chyba najdrozszym mlekiem HA.. niestety sad
      • kiniamum Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 22:07
        no nie wiem czy nie drozszy jest emfantil, ale przeciez nie wszystko co drogie
        to dobre.. moj Maly po Bebilonie straszne mial jazdy...
    • farja Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 23:02
      Wszystko zalezy od dziecka - jak masz w rodzinie alergie lub sama jesteś
      alergikiem - najlepiej zaczynac od mleka typu HA. Najlepszy jest NAN HA -
      pediatrzy podkreslają,że jako jedyny ma badania które potwierdzaja jego
      skuteczność. Ja zaczelam od NAN HA 2 - a teraz ostatnio dr mówil mi,że ten nan
      ha jest ulepszony i ma kwasy na rozwój mózgu (tak jak w enfamilum- któras z
      dziewczyn tu o tym pisala)i jeszcze prebiotyki (dobre bakterie). teraz mój syn
      jest już na zwyklym NAN2 - bo nie mial w końcu żadnych problemów skórnych i
      oczywiście nan2 jest tańszy od wersji ha - ta kosztuje ok 18 zl (w warszawie).
      Maly super się rozwija i naprawdę chetnie pije to mleczko. powodzenia!!!
    • lisabette Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 29.10.06, 00:25
      To, które dziecku będzie smakować smile
      • ewa_mewa Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 29.10.06, 01:46
        Osobiście przestrzegam przed słynnym i rzekomo cudownym Bebilonem który od
        Bebika różni się przede wszystkim ceną (i zawartością nukleotydów o
        niepotwierdzonym działaniu) a w porównaniu z Bebikiem wypada gorzej - ma większą
        ilość kazeiny w stosunku do serwatki czyli bardziej uczula (80/20, Bebiko ma
        60/40, mój syn po Bebilonie ma wysypkę, po Bebiko wszystko OK), ma mniejsze
        zawartości niektórych witamin i składników mineralnych (np wapnia - 50% mniej
        niż Bebiko). Poza tym Bebiko jest bardziej dostępne i ma wersje z kleikiem
        ryżowym a Bebilon nie.
      • judyta10 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 29.10.06, 20:00
        Moja po nan ha dostała wysypki
    • sylwia2711 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 29.10.06, 19:50
      chyba koleżance się coś pomieszało bo bebilon jest w tej samej cenie co bebiko
      a nawet tańsze bo bardziej wydajne a co do składu to też coś żle przeczytałaś
      • m.m.gosia Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 29.10.06, 20:55
        Bebilon HA i Bebiko HA produkowane są w Holandii w jednym zakładzie i ponoć
        jest to jedna linia produkcyjna (informacja od pani z infolinii). Nie wiem, jak
        gdzie indziej, ale w Olsztynie bebilon 23,99 a bebiko 17,99. Karmiłam małego
        bebilonem, ale jest to duży chłopak i był głodny, przeszłam na bebiko (ma w
        składzie sycącą skrobię) i jest ok.
    • paula47 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 29.10.06, 21:28
      Ja osobiście uważam, że Nestle NAN. A to dlatego, że jest słodkie. Moje mleko
      też było słodkie więc córcia nie chciała ani Bebilonu ani Bebiko. Pije tylko
      NAN. Też w aptece widziałam ENFAMIL PREMIUM - też jest ponoć słodkie. Tylko Nan
      kosztuje 10 pln a Enfamil 26 i nie jest na receptę bo to nie mleko lecznicze sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka