anika772 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 15:22 Tez stoje przed tym dylematem, bo niedługo chcę odstawic od cyca. poczekam z tobą na dobre rady... Odpowiedz Link Zgłoś
bombastic12 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 16:03 to czekamy, czekamy ) Odpowiedz Link Zgłoś
choccolatte3 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 16:46 Mój Maks pije Bebiko 2. Nie miał żadnych złych objawów nieprzyjmowania tego mleka przez organizm. Smakuje mu. Nie jest przy okazji za drogie to mleczko. Odpowiedz Link Zgłoś
kaasiaal Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 17:12 Napewno tutaj opinie będę rózne - myslę że to albo kwestia wyboru albo zaleceń pediatry. Ja jak odstawaiłam małą od piersi konsultowałam to z pediatrą i zalecił mi dwa: Nutramigen albo bebilon pepti. Oba mleka dostaniesz w aptece i oba sa refundowane wiec jak będziesz miała recepte od lekarza to za puszke zapłacisz ok 11zł. Oba mleka mozna stosowac od pierwszego dni azycia, nie uczulają bo są hypoalergiczne, można stosowac jeśli dziecko ma podejrzenie skazy białkowej a także nie powodują kolek. Ja stosuję Bebilion Pepti i mała zadowolona. Oczywiście smak mleka jak dla mnie jesty ochydny ale mała chetnie go pije. Początkowo się krzywiła ale mieszałam jej z moim pokarmem potem juz samo piła.Wiem że pozytywną opinią cieszy się też Nan H, ale oczywiście wybór zostawiam wam Pozdrawiam Kasia życzę dużo cierpliwosci przy zmianie cycka na butelkę Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia79 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 18:21 Córeczka pije nan 2 lub nan 2 R. Zaczęłam podawać jak miała 8 msc. Przeszła z piersi bardzo łatwo. A bałam się bo do 7 msc. piła tylko z łyzeczki, nie akceptowała butelki. Poszło gładko Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jovi78 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 18:45 Ja podaję Bebilon HA, zawiera prebiotyki i jest hipoalergiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 18:49 Moja córcia piła Enfamil Premium 1 a potem 2. Byłam bardzo zadowolona. Teraz pije Bebiko lub Bebilon bo skończyła roczek a Enfamil 3 nie widziałam nigdzie (może nie ma u nas 3). Odpowiedz Link Zgłoś
iwo78 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 19:40 Ja Igorkowi podaję Bebiko 2R ( z kleikiem ryżowym), a na noc jedną butlę Bebiko 2GR ( ryczano-ryżowe, bardziej syte), śpi jak zabity i dobrze przybiera. Mleko toleruje super!! Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 21:46 Ja dziś, po długim riserczu zdecydowałam sie na bebilon 2. moja mała mie ma alergii, ani nigdy kolek , ulewani innych brzuszkowych problemów. jutro pierwszy kleik na bebilonie, no ciekawa jestem jak to pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniamum Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 21:49 enfantil premium, jako jedyne mleko modyfikowane ma specjalne kwasy wspomagajace rozwoj mozgu, moj Borys go niestety nie pije bo ma skaze ale kolezanka odchowala na tym polroczne dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 21:51 jakiego producenta to mleczko? Odpowiedz Link Zgłoś
samanta05 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 22:03 my po kilku melkach teraz dajemy bebilon ha, kupki sa takie jak pzy karmieniu piersia, nie ma problemow z wyproznianiem sie, przekonalo mnie to ze zawiera prebiotyki. chcemy niedlugo przejsc na zwykly bebilon. bebilon ha jest chyba najdrozszym mlekiem HA.. niestety Odpowiedz Link Zgłoś
kiniamum Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 22:07 no nie wiem czy nie drozszy jest emfantil, ale przeciez nie wszystko co drogie to dobre.. moj Maly po Bebilonie straszne mial jazdy... Odpowiedz Link Zgłoś
farja Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 28.10.06, 23:02 Wszystko zalezy od dziecka - jak masz w rodzinie alergie lub sama jesteś alergikiem - najlepiej zaczynac od mleka typu HA. Najlepszy jest NAN HA - pediatrzy podkreslają,że jako jedyny ma badania które potwierdzaja jego skuteczność. Ja zaczelam od NAN HA 2 - a teraz ostatnio dr mówil mi,że ten nan ha jest ulepszony i ma kwasy na rozwój mózgu (tak jak w enfamilum- któras z dziewczyn tu o tym pisala)i jeszcze prebiotyki (dobre bakterie). teraz mój syn jest już na zwyklym NAN2 - bo nie mial w końcu żadnych problemów skórnych i oczywiście nan2 jest tańszy od wersji ha - ta kosztuje ok 18 zl (w warszawie). Maly super się rozwija i naprawdę chetnie pije to mleczko. powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lisabette Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 29.10.06, 00:25 To, które dziecku będzie smakować Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 29.10.06, 01:46 Osobiście przestrzegam przed słynnym i rzekomo cudownym Bebilonem który od Bebika różni się przede wszystkim ceną (i zawartością nukleotydów o niepotwierdzonym działaniu) a w porównaniu z Bebikiem wypada gorzej - ma większą ilość kazeiny w stosunku do serwatki czyli bardziej uczula (80/20, Bebiko ma 60/40, mój syn po Bebilonie ma wysypkę, po Bebiko wszystko OK), ma mniejsze zawartości niektórych witamin i składników mineralnych (np wapnia - 50% mniej niż Bebiko). Poza tym Bebiko jest bardziej dostępne i ma wersje z kleikiem ryżowym a Bebilon nie. Odpowiedz Link Zgłoś
judyta10 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 29.10.06, 20:00 Moja po nan ha dostała wysypki Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia2711 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 29.10.06, 19:50 chyba koleżance się coś pomieszało bo bebilon jest w tej samej cenie co bebiko a nawet tańsze bo bardziej wydajne a co do składu to też coś żle przeczytałaś Odpowiedz Link Zgłoś
m.m.gosia Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 29.10.06, 20:55 Bebilon HA i Bebiko HA produkowane są w Holandii w jednym zakładzie i ponoć jest to jedna linia produkcyjna (informacja od pani z infolinii). Nie wiem, jak gdzie indziej, ale w Olsztynie bebilon 23,99 a bebiko 17,99. Karmiłam małego bebilonem, ale jest to duży chłopak i był głodny, przeszłam na bebiko (ma w składzie sycącą skrobię) i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
paula47 Re: które mleko modyfikowane jest najlepsze ? 29.10.06, 21:28 Ja osobiście uważam, że Nestle NAN. A to dlatego, że jest słodkie. Moje mleko też było słodkie więc córcia nie chciała ani Bebilonu ani Bebiko. Pije tylko NAN. Też w aptece widziałam ENFAMIL PREMIUM - też jest ponoć słodkie. Tylko Nan kosztuje 10 pln a Enfamil 26 i nie jest na receptę bo to nie mleko lecznicze Odpowiedz Link Zgłoś