Gość: guest IP: *.* 21.07.01, 20:02 Czy 6 miesięcznemu dziecku można podawać wode mineralną bez gotowania? Taką oczywiście która ma atest IMiD np. ŻYWIEC ZDRÓJ??Jeśli nie to kiedy można? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: woda mineralna IP: *.* 22.07.01, 11:00 Skonsultuj to na wszelki wypadek z pediatra. Ja daje zywca mojemu synowi ale tylko przegotowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: woda mineralna IP: *.* 23.07.01, 08:48 Można, o ile wiem. czytałam kiedyś chyba w "dziecku" - tylko, że najlepiej po otwarciu trzeba przechowywać w lodówce, a jeśli chcesz ją przechowywać dłużej, to po jakimś czasie - chyba po 48 godzinach - trzeba przegotować. Ja tak robię i nie mam żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: woda mineralna IP: *.* 23.07.01, 09:58 Ja mojemu dziecku daję wszelkie butelkowane wody z atestem bez gotowania i nic się nie dzieje. Czytałam na ten temat różne opinie, ale skoro dziecku to nie szkodzi to po co dodatkowa robota z przegotowywaniem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: woda mineralna IP: *.* 23.07.01, 10:06 Ja używam wody mineralnej (bez przegotowania) do robienia mieszanki właściwie od samego początku, oraz do rozcieńczania soczków. Czy wiecie jakie jeszcze wody mają atest IMiD? Ostatnio zróciłam uwagę, że Zywiec ma dużo sodu w porównianiu z innymi wodami. A ten atest to też może być pic - wiecie jak jest z licencjami w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: woda mineralna IP: *.* 23.07.01, 10:42 Wpisz do wyszukiwarki temat "jaka woda" tam jest dość dużo na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: woda mineralna IP: *.* 23.07.01, 13:44 Ja wiem jeszcze o "Mama i ja" (choć ja osobiście rzadko ją spotykam w sklepach) i "Utroniance". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: woda mineralna IP: *.* 29.07.01, 19:25 Bezpośrednio po otwarciu taka woda jest dobra bez przegotowania, ale w otwartej bardzo szybko namnażają się bakterie, które dorosłym nie szkodzą, ale dziecku może zdarzyć się biegunka. Odpowiedz Link Zgłoś