Dodaj do ulubionych

kiełbaski sojowe

IP: *.* 22.08.01, 13:02
wiem, że rocznemu dziecku nie polecacie parówek, (tzn w ogóle ich nie polecacie), jak się ma rzecz z parówkami i kiełbaskami sojowymi? Ja je uwielbiam (mięsa nie jadam), ale mam opory przed poczęstowaniem nimi Weroniki, dużo tam przypraw i w sumie nie wiem czy nie są zbyt ciężkostrawne. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: kiełbaski sojowe IP: *.* 11.09.01, 13:00
      Witaj!Ja też nie jem mięsa. Kiełbasek sojowych nie polecam dziecku, poza różnymi dodatkami, które zauważyłas, trzeba pamiętać, że soja jest genetycznie modyfikowana. A skutki genetycznej modyfikacji żywnosci, to wszechobecna alergia.
      • Gość: guest Re: kiełbaski sojowe IP: *.* 16.09.01, 14:52
        Wielkie dzięki Mario za odpowiedź, czyli dziecku w ogóle nie polecasz soi, czy tylko przetworów (kotlecików, zupek itp.)?
        • Gość: guest Re: kiełbaski sojowe IP: *.* 17.09.01, 08:03
          Jesli jest pewnosć, że nie jest genetycznie modyfikowana (niedługo obowiązkowo powinny pojawiać się informacje na ten temat), to sama soja jest OK, ale przetworów nie polecam (produkty wysoce przetworzone nie mają wartosci, a dodatki często szkodzą).
    • Gość: guest Re: kiełbaski sojowe IP: *.* 26.09.01, 13:40
      Wanda napisała/ł:> dużo tam przypraw i w sumie nie wiem czy nie są zbyt ciężkostrawne. masz w dużej części rację. poza tym to produkt przetworzony w dużym stopniu i oprócz dużej ilosci białka według mnie nie ma za wiele wartości. juz lepsze jest tofu które np. w zupie (dodawane na końcu, dla porządnego ogrzania tylko)możesz podawac bez obawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka