Gość: guest IP: *.* 25.09.01, 20:39 Drogie emamyjaki jogurt podawać 9 miesięcznemu maluchowi?myślę o takim dostępnym w sklepach.czy można taki normalny, dla dorosłych?Proszę o radę.pozdrawiam bb Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: jogurt, ale jaki? IP: *.* 25.09.01, 20:47 Ja daję zwykły jogurt naturalny Bakomy, do niego dodaję jakieś owocki. Mała wcina że hej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: jogurt, ale jaki? IP: *.* 27.09.01, 09:37 hej, ja mojej 9 m-cy coreczce daje jogurty teletubisie,ktore ona poprostu uwielbia. oczywiscie po pierwszym podaniu dokladnie ja obejrzalam. podaje jej takze serki danonki, ktore takze bardzo lubi. chociaz jedna z dziewczyn na forum zle sie o nich wypowiadala.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: jogurt, ale jaki? IP: *.* 01.10.01, 21:46 Ja daje Danona naturalny czasem dodaje owoce. Jest bez zelatyny, lagodny,bez dodatkow. czasem teletubisie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: jogurt, ale jaki? IP: *.* 05.10.01, 13:05 Jeśli polubi jogurty to będzie wcinać wszystkie, ale polecam jogurty Bakuś, są też serki Bakuś, jedne i drugie pyszne (sama się powstrzymuję).Słyszałam, że w Dannokach i Jogobellach jest najwięcej konserwantów, więc daję tylko gdy nie ma Bakusiów. Smacznego! Dota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: jogurt, ale jaki? IP: *.* 29.10.01, 22:52 Ja właśnie zrobiłam sama jogurt (dziecinnie proste) bo czytałam, że dzieci powinny pić mleko pełne, a jogurty kupne są przeważnie o ile nie zawsze robione z mleka odtłuszczonego.A oto przepis:1 litr mleka pełnotłustego4 łyżeczki jogurtu naturalnegoMleko podgrzać do chwili gdy ukażą się bąbelki na brzegu. Wyłączyć, wlać do czystej, szklanej butelki, przestudzić tak aby w dotyku było ciepłe a nie gorące. Do jogurtu dodać niewielką ilość mleka i wymieszać, wlać do butelki, zakręcić o pozostawić w ciepłym miejscu na ok. 8 godzin.Ja schowałam do koca na noc, a rano jogurt był gotowy: gęsty i kremowy po prostu pycha.Niestety mój maluch na razie się na nim nie poznał.pozdrawiam. Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: jogurt, ale jaki? IP: *.* 01.11.01, 19:29 Ewo, zachęciłaś mnie i dzisiaj zrobiłam jogurt według Twojego przepisu. Zrobiłam niedużo na próbę i nasza Jagódka wszystko wypiła, nic nam nie zostawiła Już przygotowaliśmy nową porcję na jutro. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś