Gość: guest IP: *.* 23.11.01, 12:35 CZY KTÓRAŚ Z MAM MOŻE MI POWIEDZIEĆ OD KIEDY MOZNA DO DIETY DZIECKA WPROWADZIĆ MIÓD ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: od kiedy miód? IP: *.* 23.11.01, 16:11 Miód jest silnym alergenem i np. ja zdecyduję się gdy moja córeczka skończy conajmniej rok. Pozdrawiam Kruszynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: od kiedy miód? IP: *.* 23.11.01, 21:29 Witaj! W rezultacie badan przeprowadzonych w Instytucie Roberta Kocha wyjasniono,ze nie powinno sie dawac miodu w pierwszym roku zycia dziecka, gdyz uklad pokarmowy jeszcze nie jestcalkiem dojrzaly. Do ukladu pokarmowego dziecka przenikaja bakterie, ktore na poczatku wywoluja zatwardzenie. Po pewnym czasie rozprzestrzeniaja sie poprzez uklad krwionosny po calym ciele i moga wywolac wiele powaznychchorob, np. paraliz. Jest to tzw. botulizm dzieciecy. Pozdrawiam.Aldona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: od kiedy miód? IP: *.* 25.11.01, 22:51 od trzeciego roku zycia mowia jedni, od szostego roku zycia mowia inni. w miodzie moze byc obecny jakis tam jad, ktory moze zabic. bylo juz o tym na forum.pozdro.j. Odpowiedz Link Zgłoś