Dodaj do ulubionych

Menu 22-mies.malucha - przykłady

IP: *.* 11.01.02, 16:52
Ciekawa jestem jak inne Mamy żywią swoje prawie dwuletnie pociechy?Mój synek zjada:rano po przebudzeniu: mleko z płatkami kukurydzianymi lub kaszka na mlekudrugie śniadanko: kanapka z wędlinką, serem, sok, do tego jakiś owocobiadek: zupka (gęsta) lub drugie danie (mięsko ziemniaczki surówka)deser: kisiel z jabłkiem, serek, jogurt owocowy, owocekolacja: kanapeczki, przed snem kaszka na mleku (łyżeczką)A jak to jest u Was?
Obserwuj wątek
    • Gość: Katyk Re: Menu 22-mies.malucha - przykłady IP: *.* 12.01.02, 00:19
      Mój Mikołaj (21 miesięcy) jada tak:6.00 rano - "cyc" z zamkniętymi oczami8.00-9.00 - jogurt, serek (do wyboru) 11.30-12.00 - zupa domowa taka jak dla reszty domowników z dołozonym mięskiem12.30 - "cyc" przed zaśnięciem15.30-16.30 - drugie danie takie jak reszta domowników19.00 - kanapeczki,jajeczko,paróweczka, (do wyboru)21.00 - "cyc" przed zaśnięciem24.00-1.00 - "cyc" Jestem ciekawa co jedzą inne maluchy w tym wieku Pozdrawiam Kasiap.s. Owoce dostaje między posiłkami głównymi, soczek ma dostępny zawsze.
    • Gość: Elik Re: Menu 22-mies.malucha - przykłady IP: *.* 17.01.02, 10:05
      U nas bardzo podobnie jak u Kasi i jej synkaOla za parę dni 2 latka.Rano5-6: mom (czyt. mleko od mamy)9-10: różne wariacje na temat kaszy ( u nas bez mleka)12-13: zupka 15: mom ( po moim przyjściu z pracy i jednocześnie przed snem)17-18: troszkę mom, potem zupka lub drugie danie21: czasem kromkę chleba , chrupkie pieczywo, owoc lub samo picie22 mom przed snemw nocy raz lub dwa mom( śpię i nie pamiętam)Sok gruszkowy i woda w zasięgu buziaka, jak chce to pijeOstatnio zaczęły wychodzić pozostałe zęby i głównie pije (ziemniaczki w zupie ją podrażniają)bądz gryzie chrupkie pieczywo, no i mnie czasamiwinkW weekendy więcej mom.
      • Gość: NAB Re: Menu 22-mies.malucha - przykłady IP: *.* 22.01.02, 21:19
        Madzia je rano kaszkę mleczno-ryżową lub płatki na mlekuserek głównie MONTE przed spaniemok 14 obiadek ze słoiczka BoboVitaok 16 drugie danie to co reszta rodzinyo 19 kanapkę a właścowie sam środek kromki z samym masłemprzed spaniem 180 ml mleka Bebiko 3ok 1-2 w nocy 150 ml Bebiko 3owoce i soki przez cały dzieńPozdrawiam Sylwia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka