IP: *.* 28.01.02, 12:25
W ostatniej "Claudii" jest kilka niezłych przepisów pod wspólnym tytułem obiady na cały tydzień. W niedzielę wypróbowałam "zaczarowane hot-dogi" - Pycha!Podaję przepis:ljajko 1/4 szklanki mąki 1/4 szklanki mleka (pół na pół z wodą) 300 g kiszonej kapusty 3 berlinki lub parówki 6 łyżeczek keczupu 6 łyżeczek musztardy 3 łyżki oleju1/2 szklanki soku jabłkowego sól pieprzcukier ostra papryka w proszku50 g żółtego seraKapustę starannie opłukać, osączyć i pokroić. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Podlać sokiem. Dusić ok. 20 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i cukrem. Z mąki, mleka połączonego z wodą i jajka sporządzić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Z ciasta usmażyć na łyżce oleju 3 duże naleśniki. Musztardę wymieszać z keczupem. K iełbaski zagotować. Osączyć. Każdy naleśnik posmarować cienką warstwą musztardy wymieszanej z keczupem. Na wierzchu ułożyć farsz z kapusty i po kiełbasce. Całość zrolować.Naleśniki ułożyć na blasze. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posypać nim naleśniki. Zapiekać 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 °C. Ja robiłam wszystko na "oko", ale wyszło pyszne.PozdrawaiamAda
Obserwuj wątek
    • Gość: IzaM Re: hot-dogi IP: *.* 30.01.02, 01:06
      no,no brzmi smacznie,tez wyprobuje!Iza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka