Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie chce pic

IP: *.* 29.01.02, 12:40
Czesc, moj Adaś za 3 dni zacznie 6 miesiac. Postanowilam do 6m karmic go wylacznie piersia, ale ostatnio sprobowalam dac mu cherbatke. Adas krzywil sie jak bym mu trucizne dawala. Po kilku dniach sprobowalam znow i bylo to samo. Jak na cherbatke reaguje w ten sposob, to co bedzie jak zaczene mu dawac jedzonko. Napiszcie prosze jak u was to wygladalo, zwlaszcza mamy ktore dlugo karmily wylacznie piersia, czy tez mialyscie takie problemy i jak sobie z nimi poradzilyscie. A moze po prostu ta cherbatka mu nie smakuje, daje mu koperkowo rumiankowa. Monika
Obserwuj wątek
    • Gość: yoko Re: Dlaczego nie chce pic IP: *.* 29.01.02, 17:41
      Ja mojego synka karmię nadal piersią, ma 15 miesięcy a problem picia czegokolwiek skończył się jak skończył roczek. Przed skończeniem roczku to pomimo tego że zupki jadł za dwóch, owocki też jadł bez problemu to ani soczków ani herbatek ani innych napojów nie tykał, ani ze smoczka ani z łyżeczki. Aż tu nagle od około 12 m-c życia nasz synek rozsmakował się w piciu i teraz generalnie pije wszystko i herbate zwykłą i soczki które sama wyciskam i kupne też.Dlatego nie martw się głowa do góry, jak długo będziesz karmić piersią tak długo może nie chcieć nic do picia.I pamietaj nic na siłę, bo to może odnieść odwrotny skutek.Pozdrawiam, Aga mama Cezarka od niedawna ,,pijaka" :)
    • Gość: kot Re: Dlaczego nie chce pic IP: *.* 29.01.02, 19:14
      Dziekuje za rade i nie wiem czemu uparlam sie na ta herbatke przez "ch"Monika
    • Gość: AngelikaThomas Re: Dlaczego nie chce pic IP: *.* 07.02.02, 03:38
      Czy ja dobrze slysze?? Wy dajecie niemowlakom herbaty??? Czyscie oszalaly???
      • Gość: kot Re: Dlaczego nie chce pic IP: *.* 07.02.02, 10:58
        A co Cię tak zbulwersowało, przecież nie daje mu zwykłej herbaty tylko herbatkę dla dzieci Hipa, a je można podawać już niemowlętom od 1 miesiąca.Monika
        • Gość: AngelikaThomas Re: Dlaczego nie chce pic IP: *.* 07.02.02, 13:58
          Tyle ze w 1 miesiacu maluchowi nie trzeba nic oprocz mamiego cyca lub butelki z mlekiem. Nigdy w zyciu nie slyszalam zeby w pierwszym miesiacu cos podawac poza mlekiem. A kolezanka owszem pisala ze podaje w 12 miesiacu zwykla herbate.Angelika
          • Gość: kot Re: Dlaczego nie chce pic IP: *.* 07.02.02, 14:48
            Ale ja nadal nie wiem czym Ty sie tak zbulwersowałaś i o czym ty piszesz. Znam bardzo wiele mam które dają swoim dzieciom takie herbatki i krzywdy im nie robią. A ja napisałam, że takie herbatki, można podawać od 1 miesiąca a nie że ja podaje. Jak byś uważnie przeczytała mój pierwszy post to byś wiedziała, że nie zamierzam podawać dziecku nic poza piersią, a poprostu chciełam zobaczyć czy dziecko mając 5 miesięcy bedzie chętnie piło coś innego, a jeżeli nie to jak go potem do tego zachęcić.Monika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka