Dodaj do ulubionych

Ile soku???

IP: *.* 26.04.02, 09:26
Cześć mamusiePowiedźcie mi ile soku dziennie może wypić 10-miesięczny bąbel.Na opakowaniu soku np. Gerbera jest napisane, że 120 ml. jeżeli dziecko nie ma roku. Rozumiem jednak, że ta ilość dotyczy jednego typu soku. Czy zatem dziecko może wypić dziennie np.80 ml soku z jabłek, 80 ml. soku z moreli, 80 ml. soku z marchwi. Czy dobrze to rozumiem?Pozdrawiam Beata.
Obserwuj wątek
    • Gość: misiunia20 Re: Ile soku??? IP: *.* 26.04.02, 10:00
      czesc, mialam ten sam problem i lekarz powiedziala mi, ze nie chodzi o ilosc soku ze wzgledu na to ze moze on zaszkodzic tylko dlatego, ze jest on slodki i dziecko sie "zapycha" przez to mnie je. Ja mojemu Miskowi 9 m-cy daje dziennie ok. 150 ml soku.Nie ma znaczenia jakiegopozdrawiamagata
    • Gość: grzegorz07 Re: Ile soku??? IP: *.* 26.04.02, 15:02
      Heja!Ja natomiast zawsze dawalem troche mniej soku dziennie niz bylo zalecane - czyli nawet nie 120 ml - chodzi o jakikolwiek sok - bo tak na zdrowy rozum - to taki sok - czyli skondensowany owoc to moim i wielu innych zdaniem duże obciązenie dla organizmu - ja zawsze soki mieszalem dla mojego juz teraz dużego chlopaka z wodą.W ogole soki w historii ludzkosci to dopiero niedawny wynalazek i nie nalezy go dawać maluchowi więcej niż to zaleane na opakowaniu [czyli wszystkie rodzaje soku, jakie wypije nie powinny tej dawki przekraczać].Pozdrawiam bardzo mocnogrzesio
      • Gość: halina Re: Ile soku??? IP: *.* 26.04.02, 18:14
        Grzes ma racje. Nie powinno sie dawc dziecku za duzo soku, nie dlatego, ze "zapycha", tylko wlasnie dlatego, ze stanowi za duze obciazenie, gl. dla nerek. Podczas gdy woda te nerki "przeplukuje". Normy dotycza wszystkich sokow w sumie.PozdrawiamHalina
    • Gość: yas Re: Ile soku???- podziękowanie IP: *.* 30.04.02, 09:24
      Serdecznie dziękuje wszystkim za informację.Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia Beata
    • Gość: kowcia Re: Ile soku??? IP: *.* 30.04.02, 12:20
      hej,miałam ten sam problem - moje dziecko gdy miało 7 m-cy wypijao 300 ml dziennie bobofruta. Pytałam się lekarzy i stwierdzono, że jeśli dziecko chce, nie boli go brzuszek a kupki są "ładne" to może pić ile sobie życzy. Smacznego życzę i papa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka