Dodaj do ulubionych

Woda na mleko

IP: *.* 26.09.02, 15:48
Słuchajcie, napiszcie na jakiej wodzie robicie dzieciom mleko? Ja przez dłuższy czas robiłam na Żywcu ale wydawalo mi się że Julce bardziej się ulewa (niestety generalnie mocno jej się ulewa)i ostatnio robię na przyniesionej oligoceńskiej(może jest minimalnie lepiej-odpukać). Nie wiem tylko czy taka woda nie jest jakoś szkodliwa dla półrocznego dziecka? Jak sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: _anja Re: Woda na mleko IP: *.* 26.09.02, 16:15
      czesc marta nie jestem pewna ale gdzies przeczytalam ze wody oligocenskiej nie powinno sie podawac malym dzieciom ma jakiegos skladnika za duzo pozdrawiam-ja karmie piersia wiec nie mam takiego problemu
    • Gość: Kamila Re: Woda na mleko IP: *.* 26.09.02, 16:54
      MArto, a czym karmilas mala do tej pory? Piersia czy butelka? Jesli butelka to jakim mlekiem? Czy przypadkiem nie zmienilas mleka, bo to moze byc reakcja na zmiane mleka.Ja od samego poczatku uzywalam do przygotowania mleka "Zywca" i czasami "Arctica", ale na tym ostatnim doczytalam sie, ze jest przeznaczony dla dzieci od 3 lat.PozdrawiamKamila
      • Gość: MartaKosinska Re: Woda na mleko IP: *.* 26.09.02, 17:20
        Butelką karmię odkąd Julka skończyła 2 miesiące. Jeśli chodzi o rodzaj mleka to jest to Nutramigen gdyż Julcia miała silne objawy alergii, które nie ustępowały nawet po przejściu przeze mnie na dietę. Z ulewaniem to może być przypadek że akurat jest lepiej-są po prostu lepsze i gorsze okresy.
        • Gość: AniaKS Re: Woda na mleko IP: *.* 27.09.02, 10:46
          Witaj!Ja robie Jasiowi mleko na Zywcu "z dzidziusiem". Od swojej Pani pediatry dowiedzialam sie ze podawanie dzieciaczkowi wody wysoko zmineralizowanej (a wydaje mi sie ze oligocenska wlasnie taka jest ale moze sie myle) moze powodowac nawet uszkodzenie nerek bo ich nerki nie sa w stanie przefiltrowac tych wszystkich skladnikow minralnych. Dlatego dzieciom podaje sie wode niskozmineralizowana.Ja daje Jasiowi Bebiko Omneo, podobno zapobiega ulewaniom, jest dosc geste. Faktycznie Jasiowi przestalo sie ulewac. (ale dostaje go od kiedy skonczyl 6 miesiecy wiec generalnie jest juz dosc duzy).pozdrawiam Ania
        • Gość: Kamila Re: Woda na mleko IP: *.* 27.09.02, 13:29
          W temacie alergii na mleko nic wiecej nie moge poradzic :( bo moj Olus reaguje ulewaniami na wszystko co nie jest firmy Nestle :( Zycze udanych poszukiwan sprawcy ulewan :hello:Kamila
          • Gość: MartaKosinska Re: Woda na mleko IP: *.* 27.09.02, 17:14
            Powiedzcie jeszcze czy gotujecie wode przez 5 minut?A swoja droga to troche mnie przestraszylyscie tymi nerkami. Wracam do Zywca.
            • Gość: sarenka Re: Woda na mleko IP: *.* 04.10.02, 16:39
              CześćJa robię na zwykłej przegotowanej wodzie i nic się nie dzieje. Gdy wyjechaliśmy z Krakowa na wakacje robiłam na Żywcu Zdroju. Też nic nie było. Nie gotowałam. Lałam prosto z butelki, przy czym otwarta butelka musi być zużyta w przeciągu 24 godzin. Jeśli chcesz ją użyć po tym czasie, wtedy trzeba przegotować.PozdrawiamKasia -mama Maćka
              • Gość: bkoniecz Re: Woda na mleko IP: *.* 04.10.02, 21:07
                Hej,a czy czytalyscie ranking Newsweeká dotyczacy wod? Zywiec mial w nim jakas dramatycznie duza ilosc bakterii (porownywalna do wody z kranu). Mam nadzieje, ze dlugie gotowanie te bakterie zabija. A co wy o tym myslicie?Biba
                • Gość: MartaKosinska Re: Woda na mleko IP: *.* 04.10.02, 23:07
                  Ja czytalam, wlasnie dlatego probowalam zmieniac wode na oligocenska. Ale czytalam tez ze nadmiar skladnikow mineralnych w wodzie jest szkodliwy dla niemowlaka a Zywiec ma ich chyba najmniej.Napiszcie co o tym sadzicie
                  • Gość: Kamila Re: Woda na mleko IP: *.* 05.10.02, 05:56
                    Na ktoryms forum (chyba na Salonie) byla poruszana sprawa wody Zywiec. Skonczylam czytanie postow na odpowiedzi od producenta, ktora zamiescila jedna z kolezanek, ktora otrzymala taka odpowiedz na podobne pytani. Producent zaprzeczyl, ze jego woda pogorszyla sie w ostatnim czasie, itd. Jedne slowa przeciwko innym.Sprobujecie poszukac, bo byla to dosyc dluga dyskusja.PozdrawiamKamilaP.S. Wody mineralnej nie zagotowuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka