Dodaj do ulubionych

Pasta do chleba

IP: *.* 16.02.03, 22:23
Czesc dziewczyny, czy znacie jakies przepisy na pasty do chleba? ja znam dwa i szukam odmiany. moje to:pasta czosnkowa:zolty ser starty na tarce, majonez i czosnek, czasami dodaje tez ananasa z puszki pokrojonego w kawalki.pasta jajeczna:dwa jajka na twardo jeszcze gorace rozgniatam z serkiem topionym i dodaje pol drobno pokrojonej cebulki czekam na wasze przepisyjustyna
Obserwuj wątek
    • Gość: ASK Re: Pasta do chleba IP: *.* 16.02.03, 23:05
      Hej :hello:Jajeczną robię tak: jajeczka (posiekać lub ugnieść widelcem), cebulka drobnutko, łycha majonezu i łycha musztardy, sól, pieprz. Czasem dodaje posiekaną szyneczkę a wiosną cebulkę zastępuję szczypiorkiem.Rybna. Makrela (lub może być jakaś rybka z puszki, w oleju lub sosie własnym), rozdrabniam widelcem, dodaję cebulkę drobniutko posiekaną, natkę pietruszki, może byc jajo na twardo (niekoniecznie, ale zwiększa ilość pasty), łychę masła lub dobrej margarynki-smarowidełka (np. Rama)- pasta dzięki temu trzyma się ładnie i fajnie sie smaruje. Rybka jest zazwyczaj słona, więc nie ma co doprawiać dodatkowo, ale jak ktos lubi polecam pieprz ;)Z zajęć praktyczno-technicznych w szkole pamiętam jeszcze jedną. Pasta z serka homogenizowanego. Dwa kubki serka homogenizowanego (może być Bieluch naturalny), 2 ogórki konserwowe w kosteczkę, dwa jaja na twardo posiekane, cebulka, sól i pieprz. Dawno nie robiłam, ale pamiętam, że było pycha.Pieczarkowa. Pieczarki zetrzeć na tarce. Drobniutko posiekać (lub też utrzeć) cebulkę. Cebulę zeszklić na oliwie (oleju, maśle, margarynie), dodać do tego pieczarki. Wszystko dusić. W trakcie duszenia dodać vegetę, pieprz, sól (według uznania). Dusić do odparowania wody z pieczarek. Do salaterki.Ugotowane na twardo jajka posiekać i dodać do pieczarek. Do wszystkiego 2-3 łyżki majonezu (tak, żeby była to pasta a nie sos ;) ) Smacznego. :hello: Aga mama Mikołaja
      • Gość: Behemot Re: Pasta do chleba IP: *.* 16.02.03, 23:32
        Moja ulubiona rybna z chudych lat studenckich:pucha śledzi w pomidorowym sosie 3 jaj w kostkęcebulka - w kostkęmajonezkoncentrat pomidorowy (na oko)sólpieprz ziołowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka