Dodaj do ulubionych

MLEKO KROWIE

IP: *.* 10.03.03, 10:11
Chciałabym od czasu do czasu podawać rocznej córce mleko krowie oprócz gotowych mieszanek - nie ma alergii. I tu mam masę wątpliwości - jakie mleko kupować dla rocznego dziecka?UHT w kartonikach czy w woreczkach, niepasteryzowane?ile procent tłuszczu?przegotować, czy UHT wystarczy podgrzać?Proszę doświadczone Mamy o porady, jakie mleko najlepsze dla dziecka.Pozdrawiam!Iwona z córeczką Olgą
Obserwuj wątek
    • Gość: wiolontela Re: MLEKO KROWIE IP: *.* 10.03.03, 14:19
      HejJesli Twoja córeczka chetnie pije mieszanki, to moze wstrzymaj sie jeszcze z podawaniem jej mleka krowiego. To, ze na razie nie ma odczynów alergicznych nie znaczy wcale, ze mleko nie moze jej uczulic. Wiele dzieci moze jadac przetwory mleczne a czyste mleko, niestety, je uczula.Moja młodsza córcia, mimo ze ma lekka skaze białkowa, od 10tego m-ca zycia je tylko mleko krowie. Po prostu innego nie ruszy, i juz. Serki - be, jogurty - też, kaszki, kleiki i inne takie - tez niejadalne jej zdaniem. A mleko krowie, owszem, delicje, a najlepiej jeszcze z czekoladowymi płatkami albo kakao, na ktore zreszta tez jest uczulona.Ja daje jej mleko 3%. UHT nie gotuje, chyba, ze karton jest otwarty dłuzej niz dobe. Natomiat mleko z folii staram sie zawsze przegotowywac, chc zdaza sie, ze dopadnie lodowi sama i wtedy pije jakie jest - znaczy surowe. I zyje. I jakos nie wide zeby jej nadmiernie szkodziło. Oprocz szorstkich policzkow dziewucha jak rzepa. A alergia, mam nadzieje, minie w swoim czasie, tzn. za jakies 10 m-cy. ufff... ...alem sie rozpisała:hello: Wiola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka