Gość: aniap IP: *.* 21.03.03, 19:57 Kupiłam gofrownicę ale nie mam ciasta na gofry pomocy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: castus Re: Gofry IP: *.* 22.03.03, 11:14 Podam Ci przepis na 8 gofrów Rozpuścić 100g masła.150g mąki,szczyptę proszku do pieczenia 150 ml mleka-wymieszać.Dodać 120g cukru, szczyptę soli i 3 jajka i wyrobić mikserem.Dodać wystudzone, ale płynne masło,wymieszać i zostawić na 20 min., żeby "odpoczęło".Smarować gofrownicę olejem (pędzelkiem) i piec gofry po ok.4-5 min każdy.Zamiast mleka można dodać kremówkę.Ciasto będzie delikatniejsze,jeśli oddzielisz żółtka od białek i dodasz ubitą pianę.Można dodać do ciasta 100 g uprażonych wiórków kokosowych. Podawać z truskawkami z jogurtem,cukrem i wiórkami.Można do ciasta dodać utartą skórkę z cytryny.Albo zamiast 120g cukru dodać 100 i jeszcze 100g surowej masy marcepanowej.Pyszne z sosem ze śliwek i pistacjami. Tyle się rozpisałam, że sama nabrałam ochoty na gofry Idę piec, a tobie życzę udanego pieczenia i smacznego !!!pozdrawiam LucynaPs.Jak wymyślisz jeszcze coś nowego, to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joaska Re: Gofry IP: *.* 22.03.03, 12:48 hej...wpisz w "szukaj" slowo gofry...i bedzie cla lista watkow o gofrach wlasniePozdrawiam Joaska Odpowiedz Link Zgłoś