aneciknora 07.04.03, 23:14 Ile mleczka powinno wypijać roczne dziecko.Do tej pory karmiłam piersią. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_pynia Re: ile??? 08.04.03, 07:34 Moją Agatkę (obecnie 2 latka) zaczęłam karmić butelką, jak skończyła pół roku, ale nigdy nie dobiła do normy opisanej na opakowaniu. Tak więc nie przejmuj się, jak nie zjada wszystkiego. Chyba masz już ustalone godziny posiłków swojej dzidzi, więc po prostu zamiast posiłków "piersiątkowych" podawaj butelkę z mieszanką w ilości podanej na opakowaniu. Jeżeli nie zje, to następnym razem zrób mniej o 1 porcję (30ml). Polecam kaszki mleczno-ryżowe o różnych smakach, bo nie śmierdzą, jak mleko modyfikowane, jeżeli tylko dzidziuś nie ma alergii. Tylko jeszcze jedna sugestia: Dziecko po przejściu z cyca na butelkę może mieć zatwardzenia (moja robiła dosłownie zielono-czarne kamyczki) spowodowane brakiem laktozy w mleku modyfikowanym, czy kaszkach. Wtedy możesz podawać syropek lactilosum właśnie zawierający laktozę działający rozwalniająco. Pozdrawiam Ciebie i dzieciątko Odpowiedz Link Zgłoś