dagmama 19.03.07, 22:35 Tak tylko pytam. Bo dla mnie jest dużo ciekawsze sprażenie maku, zmielenie i dodanie ulubionych bakalii. Z okazji Świąt. Ale może kupujecie? Dobre to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loganmylove Re: Kto kupuje mak z bakaliami w puszce? 19.03.07, 22:39 Ja kupuję i mi smakuje. Nie jestem purystką Lubię coś upiec własnoręcznie ale jednocześnie staram się sobie życie ułatwić bo czasu zawsze brak jak i pomocników Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: Kto kupuje mak z bakaliami w puszce? 19.03.07, 22:46 raz lub dwa razy do roku do ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Kto kupuje mak z bakaliami w puszce? 19.03.07, 22:48 Ja kupuję. Dość często. Połowa przeważnie idzie do ciasta, a resztę sukcesywnie wyżeram łychą z puszki razem z dziećmi )) Odpowiedz Link Zgłoś
annakate Re: Kto kupuje mak z bakaliami w puszce? 19.03.07, 22:51 A nalesniki z takim makiem - mmm, pychota! Gdybym sie miała bawic w mielenie maku na nalesniki dla dwoch osób chyba bym sie własna ręką zabiła! Do takich poświęcen jestem skłonna wyłącznie przy produkcji wigilijnego makowca. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 kotula 20.03.07, 09:18 Czytałam ostatnio jakiś artykuł o tych masach makowych i wyczytałam że pojemnośc tych puszek jest tak pomyślana żeby starczyło i na ciasto i na podjadanie Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Kto kupuje mak z bakaliami w puszce? 19.03.07, 22:50 ja raz kupilam. Dobre było, połowę zjadłam sama Odpowiedz Link Zgłoś
lidia23 Re: Kto kupuje mak z bakaliami w puszce? 19.03.07, 22:52 Ja też kupuję. Jest pyszny Odpowiedz Link Zgłoś
majaaaaa Re: Kto kupuje mak z bakaliami w puszce? 19.03.07, 23:08 A gdzie takowe kupujecie? Jakoś nie zauważyłam do tej pory, a chętnie nabyłabym. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Kto kupuje mak z bakaliami w puszce? 19.03.07, 23:12 majaaaaa napisała: > A gdzie takowe kupujecie? Jakoś nie zauważyłam do tej pory, a chętnie nabyłabym A na przykład w Kerfuru czy innym Tesku PP Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: Kto kupuje mak z bakaliami w puszce? 19.03.07, 23:08 Kupuję. Bardzo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Kto kupuje mak z bakaliami w puszce? 19.03.07, 23:39 loganmylove napisała: > Lubię coś upiec własnoręcznie > ale jednocześnie staram się sobie życie ułatwić bo czasu zawsze brak jak i > pomocników Ja też staram się sobie życie ułatwiać jak się tylko da i dlatego kupuję ten mak od razu zapakowany w ciasto Odpowiedz Link Zgłoś
jolusia20 Re: Kto kupuje mak z bakaliami w puszce? 20.03.07, 09:22 Ja tez kupuje, bo lubie sobie ułatwiac pieczenie, ale czasem cos dodam od siebie jeszcze do tego maku. W ogole rózne takie połprodukty lubie kupowac i najwyzezj urozmaicac, np kupuje piernik duza blacha lub cos w tym stylu ale dodaje swoja mase i polewe no i wiecje bakali do srodka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakubusia8 Re: Kto kupuje mak z bakaliami w puszce? 20.03.07, 09:23 Kupuję i uważam że to dobre ułatwienie w kuchni... Odpowiedz Link Zgłoś