kevinp 02.04.07, 17:44 co tu dużo ukrywac codziennie gotowanie denerwuje mnie, samo gotowanie nie jest takie złe jak wymyślanie co dzisiaj zrobic, skąd bierzecie pomysły na menu...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcysia51 Re: co na obiad?... 02.04.07, 18:29 hihihi prowadze bufet szkolny i codziennie musze wymyślac obiad na następny dzień dla 50 osób więc znam Twój ból.Tylko,że ja nie moge ugotowac na 2 dni bo codziennie musi byc co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
kevinp Re: co na obiad?... 02.04.07, 21:44 ja w sumie też muse gotowac codziennie bo mój mąż nie lubi obiadu z poprzedniego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
janka007 Re: co na obiad?... 02.04.07, 22:04 Może kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/0,0.html ? Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia72 Quiche Dololes 02.04.07, 22:17 CIASTO: 25 dkg mąki pszennej, 5 dkg mąki kukurydzianej, łyżeczka proszku do pieczenia, pół kostki margaryny, żółtko, 3 łyżki śmietany, woda, sól Zimną margarynę zetrzeć na tarce do warzyw (duże oczka) i posiekać nożem z mąką (trochę to trwa), następnie dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Uformować kulę i włożyć na godzinę do lodówki, aby ciasto stężało. FARSZ: 20 dkg boczku wędzonego, 10 dkg kiełbasy, garść pokrojonego pora (biała część), 25 dkg sera żółtego, 1/3 szklanki gęstej śmietany, 5 jajek, gałka muszkatołowa, majeranek, sól, pieprz, koperek, natka pietruszki Boczek, kiełbasę i pokrojonego na plasterki pora lekko podsmażyć. Ser zetrzeć na tarce do warzyw (grube oczka), dodać do niego posiekane zioła, roztrzepane jajka i przyprawy, wszystko wymieszać mątewką. Dużą okrągłą foremkę do pizzy wysmarować tłuszczem, wyłożyć rozwałkowanym ciastem, podwyższyć brzegi na 3 cm, ponakłuwać widelcem środek, piec 10 minut w temp 190 C, następnie nałożyć farsz: najpierw podsmażone składniki, które zalewamy masą serowo-jajeczną. Pieczemy jeszcze około 25 minut, sprawdzamy, czy upieczone. Odpowiedz Link Zgłoś