magdalas 22.05.07, 17:26 czy któraś z Was podaje 5 miesięczniakowi Nałęczowiankę? cały czas podawałam Żywca, ale my pijemy Nałęczowiankę, wydaje mi się że jest lesza ale jest na niej napisane że podawać od 1 roku. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga55jaga Re: nałęczowianka 22.05.07, 18:31 na temat wód typu żywiec napisano już wiele ciekawego swiatkonsumenta.pl/archiwum.php?action=shownews&category=&id=24&story=2&topicid=432 www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1507&Itemid=48 Odpowiedz Link Zgłoś
rozanamama Re: nałęczowianka 22.05.07, 20:45 naleczowianka za bardzo zmineralizowana. nie podawaj Odpowiedz Link Zgłoś
bjoork Re: nałęczowianka 22.05.07, 20:48 zgadzam się z przedmówczynią możesz podać Dobrawę albo Primaverę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatucinki Re: nałęczowianka 23.05.07, 09:36 podaje cisowianke, taka sama jak neleczowianka tylko tansza, za zgoda lekarza od 6go miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaimichael ku przestrodze 23.05.07, 18:05 Eczoraj rozamwialam z kolezanka ktora dawala dziecku do picia wode zywiec a potem mineralke, na wodzie zrodlanej tez gotowala bo mieszkaja w Warszawie a wiadomo jaka tam woda. Dziecko ma teraz 4 lata i jest powaznie chore na nerki. Czekaja ja bolesne badania i leczenie. Wszystkiemu winna woda butelkowa. Nefrolozka do ktorej poszli powiedziala ze nawet dorosli nie powinni stael pic wod mineralnych tylko przez 3 miesiace a potem 6 miesiecy przerwy, jesli w ogole chca to robic. Wody minerale zawieraja zwiazki mineralen, ktore nie wyplukuja sie z organizmu tylko odkladaja. Ich stale uzywanie powoduje choroby ukladu moczowego. Ta lekarka poradzila im zeby dawali normalna wode ale gotowali ja dosc dlugo w otwartym czajniku a potem odlewali do ustania i szklanke z wierzchu tej odstanej i szklanke z dna wylewali. To zalecenie dotyczylo oczywiscie wody warszawskiej, nie wszedzie woda jest zla czasami ta z kranu jest lepsza niz z butelki, mosisz sie dowiedziec z jakiego ujecia pobierana jest woda w Twoim miescie Odpowiedz Link Zgłoś
crazy310 Re: ku przestrodze 23.05.07, 20:01 ja mam dzbanek brite poczytaj sobie moze w necie Odpowiedz Link Zgłoś