ellgie 01.06.07, 11:57 Witam. Pytanie jak w tytule postu, spotkałyscie się z czymś takim że dziecko (9 miesięcy)po zjedzeniu chrupek kukurydzianych miało mega zatwardzenia?Jak mu pomóc? Soczek śliwkowy, śliwki nie pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monique595 Re: chrupki kukur.a zatwardzenia. 01.06.07, 13:17 U nas chrupki zawsze działają rozluźniająco, daję te zwykłe, bezsmakowe. Może Maluch zjadł coś innego co zaszkodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
ellgie Re: chrupki kukur.a zatwardzenia. 01.06.07, 13:53 no własnie też mnie to zdziwiło, wszystkie znane mi mamy mówiły, że chrupki działają rozluźniająco a u nas mega twarda kupa, odstawiłam herbatki granulowane i dalej to samo a oprócz tego nic nowego nie jadł. Odpowiedz Link Zgłoś
rybionek Re: chrupki kukur.a zatwardzenia. 01.06.07, 15:04 A może nie toleruje kukurydzy? Dawałaś wcześniej już chrupki czy miał pierwszy raz do czynienia z czymś kukurydzianym? Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: Troszke z innej beczki... 01.06.07, 22:47 Mam pytanko. Corka w niedziele skonczy 5 miesiecy, czy moge podac chrupki kukurydziene juz? Tzn.wiem, ze w teorii moge, ale jak to jest w praktyce z takim maluszkiem, boje sie zeby sie nie zadlawila, kleik kukurydziany lubi i dobrze toleruje. Potrafi trzymac ladnie zabawki, sama sobie podniesc z kocyka i przekladac z raczki do raczki. Podparta siedzi, glowke trzyma sztywno. Dawalyscie juz w tym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
lisabette do yoggi87 02.06.07, 00:03 No ale po co chcesz już jej dawać te chrupki? One nie są jej do niczego potrzebne, nie mają w sobie nic, co jest niezbędne do życia. A tak z innej beczki yoggi87 napisała: > Podparta siedzi, glowke trzyma sztywno. Nie wolno sadzać dziecka podpartego, bo kręgosłup wykrzywisz. Jak dziecko będzie gotowe, to samo usiądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi87 Re: lisabette - jak przekrecilam to sorki 02.06.07, 10:01 chrupki chcialam dac, bo zabki jej ida i lekarka mowila, ze jak sbie pomietoli to moze jej to ulge przyniesie, bo gryzaki jakos jej nie leza w guscie. co do sadzania to nie siedzi przeciez pol dnia, tylko w sumie moze jakies 20 minut dziennie, jak bylysmy na kontroli bioderek niedawno to doktorek powiedzila, ze do pol godzinki dzienjie jej napewno nie zaszkodzi, a nawet pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś