lili245 14.06.07, 08:42 witam,w jakich proporcjach zageszczac mleko kaszka(mala ma 4 miesiace i wypija 150 ml).jak wprowadzac nowosci???zaznacze ze prubowalam ale mala chce tylko butelke.z gory dziekuje za wszystkie rady! POZDRAWIAM)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aloiw1985 Re: jak zageszczac 14.06.07, 08:56 poczekaj jeszcze przynajmniej miesiac do wzbogacania menu dziecka. Ma jeszcze czas przed nowosciami Radzilabym Ci nie zageszczac mleka kaszka- jest bardzo kaloryczna i bobas moze satc sie po niej pulchniejszy niz to konieczne,. jesli chcesz koniecznie zagescic mleko malej - to tylko raz dziennie- np przed nocnym spoczynkiem i jak na razie na 150 ml dalabym jedna lyzeczke do herbaty kleku kukurydzianego lub ryzowego Odpowiedz Link Zgłoś
iziek Re: jak zageszczac 14.06.07, 13:56 Właśnie się zastanawiam, czy zagęszczać synkowi mleko i ewentualnie czym. Synek mało waży i jest w dolnej granicy wagowej więc pomyslałam, że może trochę go "podtuczę". Ile mam wsypać kleiku czy kaszki? I jakiej kaszki lub jakiego kleiku? Przewaznie robię mu 180 ml mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
lili245 Re: jak zageszczac 14.06.07, 17:57 moja oliwka tez ma mala wage(5350)postanowilam zageszczac kazdy posilek kleikiem ryzowym i powoli wprowadzac nowosci Odpowiedz Link Zgłoś