Dodaj do ulubionych

ile przybieraja wasze niejadki? - ogromna prosba

21.06.07, 10:30
bardzo prosze o pomoc. Moja corcia 11 czerwca wazyła 7680 7 czerwca skonczyła
osiem miesiecy, no i w ciagu ostatnich dwoch miesiecy przybrala tylko 600 gr.
dodam ze jest niejadkiem, tzn zawsze jadła mało. zrobiono jej badanie moczu
ma ok. lekarz umowił nas na usg jamy brzusznej i powiedział ze bedziemy sie
szykowac do gastrologa, zwiazku z tym mam pytanie czy powinnam sie martwic?
jak przybieraja wasze niejadki? dodam ze jest bardzo bystra, silna i wesoła
do kazdego sie smieje, mały urwisek jest. Nie brakuje jej nic, ma swoje
wałeczki na nogach, no i bardzo dobrze sie rozwija.
a moze ktoras z was byla u gastrologa? jak to wszystko przebiega?
dzieki za pomoc smile))
Obserwuj wątek
    • agag76 Re: ile przybieraja wasze niejadki? - ogromna pro 21.06.07, 14:13
      Ja mam 9 miesiecznego synka ktory wazy 8.200g, tez nie lubi jesc i jest
      chudziutki ale mnie lekarka nie kierowala do gastrologa!
      • anet77 Re: ile przybieraja wasze niejadki? - ogromna pro 21.06.07, 14:26
        Moja córcia w 8 miesiacu wazyła 7 800 to niewiele wiecej niz Twoja i wszystko
        było w porzadku.
        • izulka28 Re: ile przybieraja wasze niejadki? - ogromna pro 21.06.07, 22:15
          Agata,ja ci odpisałam w poscie o gastrologu
          moja też mało przybierała
          tzn.przybierała bardzo ładnie do 7-8 m-ca a potem zaczęła przybierać po 200 gr miesięcznie
          miała anemię
          ale nawet jak już anemia została wyleczona to nie zaczęła przybierać więcej niż 300 gr na m-c
          i myślę,że taka jej uroda,bo wcale mało nie je
          jest radosna i wszędzie jej pełno,nie usiedzi w miejscu
          jak miała roczek to ważyła 9,600 kg
          pediatra stwierdziła,że za mało (waga urodzeniowa 3050kg)i cos nie tak uncertain
          ale gastrolog zaraz powiedział,że dziecko wygląda normalnie,jest proporcionalne i wcale nie za chude
          myśle,że taka uroda niektórych dzieci
          a jak jest zdrowe to nie ma sie czym przejmować
          Pozdrawiam!
    • i01 Re: ile przybieraja wasze niejadki? - ogromna pro 22.06.07, 09:47
      moj maluch ma 14 m-c wazy 8650,
      jest zywy a do jedzenia sie raczej nie garnie, nie zauwazyłam zeby mu cos dolegało
      Zrobic badanie nie zaszkodzi, bedziesz wtedy miała pewnosc ze wszystko jest dobrze
      A moze to taka uroda niektórych dzieciaczków wink
      Sama sie zastanawiam nad usg ale nikt nam do tej pory tego nie proponował
    • malgosia.kropka Re: ile przybieraja wasze niejadki? - ogromna pro 22.06.07, 21:36
      moja niuska majac 10miesiecy wazyła 7820!!!! teraz ma 11i idziemy po niedzieli
      sie wazyc- mam nadzueje ze przytyła bo chudzina z niej smile
      • kalina01 Re: ile przybieraja wasze niejadki? - ogromna pro 25.06.07, 09:49
        Wg p. Moniki Staszewskiej w 2 polroczu dzieci na piersi przybieraja 200-400g na
        m-c. Waga dla roczniaka to 8-10kg.
    • szalcia Re: ile przybieraja wasze niejadki? - ogromna pro 25.06.07, 11:59
      A mój Kamiś ma 10,5 ms i waży 7600, poza tym to zdrowa, dobrze rozwijająca się
      dziecina. Od niedawna się tym nie przejmuję, bo taka jego uroda, z resztą ma to
      po mamusi...
      • iwo387 Re: ile przybieraja wasze niejadki? - ogromna pro 26.06.07, 20:21
        witam moj synek wczoraj skonczyl 8 miesiecy jest nadal karmiony piersia do 6
        miesiecy ladnie przybieral na wadze a teraz w ciagu miesiaca tylko 350g dodam
        tez ze na poczatku zajadal sie zupka deserkiem a teraz w ogole nie ma mowy o
        zjedzeniu czegokolwiek oprocz piersi no i soku rozcienczonym woda na wieczor
        zjada odrobine kaszki i to wszystko no i w nocy tez ssie piers.dziecko jest
        pogodne usmiechniete rozwija sie prawidlowo
    • emwu55 Re: ile przybieraja wasze niejadki? - ogromna pro 27.06.07, 14:21
      u nas byl taki czas i chyba nadal trwa ale przestałam tego pilnować, że przez
      chyba 8 m-cy regularnego comiesicznego ważenia przybierał po 100 grm. Teraz ma
      prawie 24 m-ce i waży chyba ciut ponad 12 kg. Jedzenie jest największą karą
      jaka spotkała moje dziecko.......... niesteyt katorga dla mnie i dla niego
      • magdula12 emwu55 28.06.07, 11:20
        ja mam ten sam poroblem. Moje corka ma 17 mce i niecale 11 kg. Ja sobie nie
        radze z ta sytuacja emocjonalnie i psychicznie zupelnie wysiadam. Nie potrafie
        sobie tego wytlumaczyc.
    • agata8102 Re: ile przybieraja wasze niejadki? - ogromna pro 12.07.07, 21:21
      Juz wysiadam!!!
      teraz moja mała przybrała 20 gram (za miesiac) Kobitki co robić?
    • julia78 Re: ile przybieraja wasze niejadki? - ogromna pro 13.07.07, 11:21
      Właśnie wróciłam od neonatologa i jak zwykle oberwało mi się ;-(
      Mały skończył 10 lipca 8 miesięcy-waży 7260 czyli jest ciut poniżej 3 centyla.
      Bardzo ładnie je, badania moczu ok! Jest wesołym i całkowicie bezproblemowym
      dzieckiem. Ostatnio jest bardzo ruchliwy więc chyba dużo spala. Je wszystko co
      mu dam, bez wybrzydzania. Jak jest głodny to płacze-ale zdarza się to bardzo
      rzadko. Daję mu zupki z mięsem, z żółtkiem, zagęszczam kleikiem ryżowym, daję
      owoce i kaszki. Jest pogodny i radosny cały czas. Lekarka wmawia mi jednak, że
      musi być grubszy i koniec. Każdy kto zobaczy mojego małego mówi (także lekarze
      innych specjalności) - o jakie kształtne śliczne dziecko. Nie jest szkieletorem
      ale nie ma tez jakiś ogromnych fałdek. Po prostu jest akurat. Ja jestem bardzo
      szczupła, mąż też. Jako dzieci byliśmy niejadkami i wyglądaliśmy dużo gorzej niż
      nasz maluch a żyjemy i mamy się całkiem dobrze wink
      Lekarka kieruje nas ciągle na kolejne badania i nie przyjmuje do wiadomości, że
      może taka po prostu jego natura. Moja siostra ma 3 dzieci ( 3,5 roku, 4,5 i
      6lat) WSZYSTKIE są poniżej w siatkach centylowych a są zdrowe jak ryby. Nie
      które dzieci po prostu są takie z natury. Mój je tyle ile potrzebuje. Mam do
      zmuszać, żeby pluł po ścianach? Tylko się zniechęci...Póki co to ja jestem
      zniechęcona tym ciągłym lataniem po lekarzach i męczeniem go badaniami, które
      ciągle pokazują to samo
    • kasia241 Re: ile przybieraja wasze niejadki? - ogromna pro 16.07.07, 10:02
      Moja mała 24 lipca kończy 15 miesięcy i waży 9,5 kg, ale wcale mnie to nie
      martwi bo jest bardzo wesołym dzieckiem, które nie potrafi usiedzieć w miejscu
      (ona poprostu to spala). A do gastrologa czy nie za wcześnie?? przesadza chyba
      lekarz!
    • hana_36 Re: ile przybieraja wasze niejadki? - ogromna pro 17.07.07, 12:42
      To ja wam dziewczyny zazdroszczę- moja Mała (15mcy)w ciagu ostatnich trzech
      miesiecy przybrała 250gr wtej chwili waży 8800- do tej pory bardzo to
      przeżywałam, ale po zrobieniu badań dałam sobie spokój- jest zdrowa , wesoła
      ruchliwa - nie chce jeść , więc przestałam ją zmuszać i obu nam wyszło to na
      dobre , bo jakby troszkę zaczęła więcej jeśc a nawet sie o jedzenie dopominać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka