asg77 02.08.07, 20:30 Chcę dodać do zupki jabłko. Czy to ma być gotowane? Jeśli tak to razem z warzywami czy też może surowe, przetarte? Czy któraś z was robiła takie zupki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andziulindzia Re: jabłko w zupce 02.08.07, 20:32 W jakim wieku jest twoje dziecko? Jeśli będzie jadło jabłko po raz pierwszy lepiej je wcześniej poddusić. A do zupki jabłuszko świetnie pasuje. Ja często dodawałam do buraczków, marchewki czy innych dań żeby nadać im słodszy smak Odpowiedz Link Zgłoś
asg77 Re: jabłko w zupce 02.08.07, 20:53 Moja mała skończyła 7 m-cy. Je deserki z jabłka ale ze słoiczków. Raz chciałam jej dać surowe przetarte ale się krzywiła. To nie wiem czy mogę dawać surowe do zupki? Ja gatuję i zamrażam to nie wiem czy mogę zamrozić taką zupkę z jabłkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: jabłko w zupce 02.08.07, 23:34 Możesz spróbować dać surowe. W zupce smak surowego zniknie i może mała zaakceptuje. Zamrażać można. Odpowiedz Link Zgłoś
kaania80 Re: jabłko w zupce 02.08.07, 20:59 Ja czasami dodaję kawałek jabłka do reszty warzyw i gotuję wszystko razem. Uważam je za fajny dodatek Odpowiedz Link Zgłoś