trojakowamama 24.09.07, 20:34 Dziewczyny poratujcie, moje dzieci nie przepadają za chlebkiem, kończą mi się pomysły co serwować im na kolację, ile można serwować parówek i jogurtów? Co Wy dajecie swoim maluchom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obyoby10 Re: Co na kolację dla 2latka? 24.09.07, 21:33 Moja dwuipółlatka uwielbia wszelkie placuszki: naleśniki posmarowane deserkiem owocowym bobovita lub jogurtem, placuszki z jabłkiem lub brzoskwinią. Francuskie tosty: chleb tostowy umoczony w jajku i mleku i zarumieniony na maśle, ewentualnie posypany cukrem pudrem. Wprawdzie to słodkie,ale moja córa nie je żadnych słodyczy w ciągu całego dnia, nawet herbatki nie słodzimy, więc myślę, że spoko. Lubi też tosty takie tradycyjne, właściwie to wszystko lubi Na ogół są to ciepłe potrawy, choć kanapeczki też są grane - z obowiązkowymi usmieszkami i włoskami ze szczyypiorkiem, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
doska26 Moze omlecik 24.09.07, 22:14 1 jajko i jedna lyzeczka maki ,wymieszac i na tluszczyk ,z obu stron usmazyc, polac smietana i posypac cukrem,mozna z miodem lub dzemem Odpowiedz Link Zgłoś
limmar Re: Placuszki serowo jabłkowe 24.09.07, 22:31 Serek waniliowy+1 łyżka mąki+1 jajo. Mieszasz, obtaczasz pokrojone plastry jabłka i smażysz na maśle. Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur Re: Co na kolację dla 2latka? 25.09.07, 13:29 > Co Wy dajecie swoim maluchom? Ja się pytam, co by zjadł Zawsze chętnie zje jajo. Z pieczywem też różnie bywa, czasem ma smak na chleb z masłem i szynką/serem, czasem nie chce chleba i prosi tylko o sam ser. To częsta kolacja mojego synka - kilka plasterków żółtego sera i już. Jeśli zależy Ci, by jadł pieczywo, to może zaproponuj mu "telegrzankę" (chleb podpieczony w tosterze), powiedz, że to taka jak u teletubbisiów Albo zaproponuj chleb chrupki - mój synek uwielbia. Odpowiedz Link Zgłoś
eli1979 Re: Co na kolację dla 2latka? 26.09.07, 20:36 Placki z jabłkami lub serkiem homogenizowanym, nalesniki, tosty francuskie, jajecznicę, serek z makaronem albo płatkami ryżowymi, lane kluseczki na mleku, kaszę manną z sokiem, budyń, mleko z platkami, ryż z jabłkiem, cynamonem i smietaną, banany lub jabłka smazone w cieście nalesnikowym, leniwe, pierogi... Odpowiedz Link Zgłoś