aadora 12.02.08, 12:00 Dziewczyny potrzebuję przepisy na pasty na chleb dla alergików.Wiem że można zrobić taką pastę np z soczewicy.Co dajecie jeszcze na chleb swoim dzieciom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamka30 Re: pasty na chleb dla alergików 12.02.08, 14:53 Witaj..mój tez mały jest alergikiem i tez mam problem co dac mu na sniadania i kolacje...ale ja mu robię 1.domowy pasztet z wątróbki indyka i łopatki z dodatkiem majranku... 2.daje mu tez jajka przepiorcze w postaci jajecznicy, na twardo 3.parówki,wędliny ,...tylko on ma alergie na białko mleka krowiego i sie zastanawiam czy własnie te wędliny tez zawierają w/w białko....dlatego jakie wędliny nie zawierają białka mleka krowiego???? Odpowiedz Link Zgłoś
iws Re: pasty na chleb dla alergików 12.02.08, 15:50 poproszę o przepis na pastę z soczewicy ja tylko gotuję z niej zupkę Odpowiedz Link Zgłoś
aadora Re: pasty na chleb dla alergików 12.02.08, 18:02 Dzięki wypróbuję ten pasztet z wątróbki.Rzeczywiście coś dają do tych wędlin,bo córka dostaje po nich liszaje Odpowiedz Link Zgłoś
andziulindzia Re: pasty na chleb dla alergików 12.02.08, 21:00 Ja robię pasty z dowolnego ugotowanego mięsa, ugotowaną marchewką, żółtkiem na twardo (ewent całe jajko jeśli można), koperkiem i oliwą z oliwek dla sklejenia - wszystko zmiksowane często zamiast mięsa dodaję soczewicę także oczywiście ugotowaną. Do takiej pasty można tez dodawać warzywa inne niż marchew wedle fantazji Odpowiedz Link Zgłoś
jawajkus Re: pasty na chleb dla alergików 14.02.08, 23:42 Ja też poproszę o przepis na pastę z soczewicy. Ja czasem smaruję chleb mięsem z indyka albo kurczaka Gerbera (Naturalnie Proste, samo mięso bez dodatków) Odpowiedz Link Zgłoś
iws Re: pasty na chleb dla alergików 15.02.08, 15:39 ja tez tak czasem robię! smaruję kanapkę dziecku a i sama skonczę słoiczek (oczywiście posoliwszy odpowiednio) Odpowiedz Link Zgłoś
jawajkus Re: pasty na chleb dla alergików 17.02.08, 00:57 Ale to dobrze, ze te słoiczki Gerbera nie zawierają soli, bo przecież posolone nie nadawały by sie dla naszych dzieciaczków. Choć słyszałam, że któraś z firm wypuszcza obiadki po 4 miesiacu z dodatkiem soli Odpowiedz Link Zgłoś
szaryszalik Re: pasty na chleb dla alergików 17.02.08, 21:20 ufff, dobrze, że gerber tak nie robi, bo moje dziecko wcina głównie gerbery właśnie. ciekawe która z firm dodaje tą sól...? Odpowiedz Link Zgłoś