paraga 04.06.08, 10:43 Witam, taki oto trochę kulinarny wątek. Co oprócz nieśmiertelnej kiełbasy można przyrządzić na ognisku? Proszę o podpowiedzi, niekoniecznie o przepisy, bo pomysłów mi brak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaemmy Re: co na ognisko? 04.06.08, 10:54 szaszłyki,kurczak,ryba i niesmiertelny kociołek-niestety nie pamietam nazwy,bo w kazdym rejonie inaczej sie go nazywa-ale jest pyyycha-glównym składnikiem sa warzywa i mięsiwo Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: co na ognisko? 04.06.08, 10:57 boczek, karkówka, skrzydełka z kurczaka. W sezonie kabaczek bardzo dobry jest. Bakłażany, z owoców - ananas, gruszka. Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: co na ognisko? 04.06.08, 11:04 to wszystko, co wyżej dziewczyny pisały, to oczywiście jeśli jest ruszt jakiś nad ogniskiem, jeśli typowo "po turystycznemu" czyli kiełbasa na patyku, to polecam pieczone ziemniaki jabłka pieczone też są fajne na deser, no i chleb, który po upieczeniu smarujemy masłem czosnkowym, pycha kociołek też jest fajny, ale nie pamiętam składników, wiem, ze oprócz mięsa sporo kapusty tam było Odpowiedz Link Zgłoś
dzidecka Re: co na ognisko? 04.06.08, 11:25 Kociołek, czyli duszonki bądź pieczonki Ziemniaki, marchew, kapusta biała, cebula, czosnek, boczek, kiełabasa. Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: co na ognisko? 04.06.08, 11:34 Na takie klasyczne ognisko bez rusztu to jednak najlepsza jest kiełbasa. Może być też kaszanka. No i ziemnaki, warto mieć do nich jakiś fajny dip np czosnkowy. Odpowiedz Link Zgłoś