magdalenatrosinska 30.07.08, 19:10 i jeszcze jedno od jakiegos czasu daje coreczce do mleka (posilku po kapieli) lyzeczke kaszki czy moge dawac jej juz dwie lyzeczki czy to za wczesnie??ma 8 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szachula30 Re: kaszka 30.07.08, 20:07 Czy to trochę nie za wcześnie? Wszelkie kaszki mają na opakowaniu oznaczenie "po 4 miesiącu"... Odpowiedz Link Zgłoś
gkoz Re: kaszka 30.07.08, 20:27 ja uważam że stanowczo za wcześnie, kaszki są po skończeniu 4 miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenatrosinska Re: kaszka 30.07.08, 20:36 ale ja nie daje jej kaszki tak przygotowanej jak dla 4 miesieczniaka tylko dosypuje do mleczka jedna lyzeczke(zalecenie lekarza) Odpowiedz Link Zgłoś
aga807 Re: kaszka 30.07.08, 21:24 Hej! Mój Mały miał zagęszczane mleko modyfikowane od ok 3 miesiąca życia (powinien wcześniej, ale dopiero tak późno mi doradzono....). Takiemu Maluchowi zagęszcza się skrobią kukurydzianą - wsypujesz do zimnej wody, mieszasz, zagotowywujesz, wychodzi coś w rodzaju krochmalu - konsystencje trzeba sobie samemu dopasować i do tego dopiero wsypujesz mleko i podajesz (przepis i porada ze szpitala w Prokocimiu w Krakowie). Wraz z przejściem na mleko następne przeszliśmy na zagęszczanie kleikiem kukurydzianym + pozostałe kaszki. Jeśli masz pytania - pisz - mój nr gg: 10130691 Odpowiedz Link Zgłoś